ČeskoMB

ME U23: Češi po výhře nad Belgií drží šanci na 5. místo

Do prvního utkání skupiny o 5.-8. místo vstupovali Češi s vědomím, že jedna výhra je s jistotou posune mimo sestupové příčky. Protože na český tým v sobotu čekalo utkání s Itálii, byl páteční duel s Belgií tím, v němž Češi měli uspět.

Česko do utkání nastoupilo s Lukášem Pacalem na kopci. Ten začal velmi dobře, když první tři směny nepovolil ani jeden doběh. To jeho spoluhráči na pálce začali lépe a s přispěním chyb obrany Belgie a dobré práce Marka Krejčiříka na metách, se dostali ve druhé směně do vedení 1-0. To pak ve třetí směně Češi navýšili po povedené dvojité krádeži.

Čtvrtá směna pro český tým nezačala nejlépe, když hned první dva pálkaři Belgie zaznamenali úspěšný odpal. Pacal si pak ale pomohl i dvěma strikeouty a soupeř tak z této šance vytěžil pouze jeden doběh. Český tým měl v dohrávce směny ještě lepší příležitost, když bez outu obsadil všechny mety. Bohužel z toho nakonec žádné body nebyly.

V šesté směně se dostal Pacal pod tlak, když Belgie měla na metách dva běžce a žádný out. Trenéři tak na kopec poslali Jana Kozla a ten situaci společně s obranou zvládl na výbornou a soupeři se nepovedlo ani vyrovnat. V dohrávce je pak za to potrestal staženým doběhem Jan Pospíšil.

Protože Jan Kozel již v sedmé směně další doběhy nepovolil, tak se Češi mohli radovat z důležité výhry 3-1. Před utkáním s Itálii, které bude pravděpodobně přímým soubojem o 5. místo na turnaji, je zdviženým varovným prstem, že jsme v zápase s Belgií zaznamenali pouze 4 hity. Oba dva nadhazovači ale pálkařům soupeře rozdali 10 strikeoutů.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..