ČeskoMB

ME U23: Češi porazili Rakousko a mají první výhru na turnaji

Ve třetím utkání na evropském šampionátu hráčů do 23 let nastoupili čeští baseballisté proti Rakousku. V něm hráli nejen o první výhru na turnaji, ale také už to byl přímý souboj o co nejlepší umístnění ve druhé poloviny pořadí turnaje.

Češi do duelu vstoupili velmi dobře a v první směně se dvěma outy obsadili všechny mety. Jenže pak Rakušané nachytali na metě Milana Prokopa a čeští baseballisté tak v první směně body nezaznamenali.

Co se nepovedlo v úvodní směně, tak to vyšlo ve směně druhé. Česku Rakušané dopomohli také chybou v obraně a svěřenci Vladimíra Chlupa tak dokázali stáhnout dva doběhy. V dalších dvou směnách přidali Češi po jednom doběhu a dostali se do vedení 4-0.

Na kopci Česka začal Tadeáš Kalčev a předvedl velmi dobrý výkon. Ve třech směnách totiž soupeři nepovolil ani jeden hit a rozdal 2 strikeouty. Na jeho práci pak navázal Matyáš Trčka. Ten hodil o směnu více a rakouským pálkařům nadělil dokonce 7 strikeoutů.

Češi nakonec v šesté směně po dvoumetovém odpalu Jakuba Winklera přidali pátý doběh. Díky tomu nakonec národní tým zvítězil 5-0 a připsal si první výhru na turnaji. Do skupiny o 5.-8. místo si tak reprezentace přenáší jednu výhru. V ní se ještě setkají s Belgií a Itálii.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..