ČeskoMB

ME U23: V Rakousku odstartoval evropský šampionát

V úterý se v Rakousku rozehrál evropský šampionát hráčů do 23 let. Česká reprezentace na něm obhajuje 5. místo z roku 2021.

Češi budou hrát ve skupině A, kde postupně nastoupí proti Velké Británii, Nizozemsku a domácímu výběru. První dva celky z každé skupiny pak postupují do semifinále. Ve druhé skupině pak nastoupí Belgie, Francie, Německo a Itálie.

V českém výběru najdeme hráče, které jsme letos mohli vidět v české nejvyšší soutěži. Trenéři však museli kvůli zraněním oželet několik zraněných, což potvrdil také Vladimír Chlup pro web asociace. “Bohužel z původní nominace s různých důvodů vypadli hned tři startéři, to je něco, s čím se bude muset zbytek týmu porvat, ale věříme, že jsou všichni odhodlaní podat co nejlepší výsledek a v rankingu tak pomoci mužskému týmu ke kýženému postupu do Premier 12.”

Všechny zápasy turnaje budou k vidění na YouTube WBSC Europe. Utkání s Nizozemskem a Rakouskem nabídne s českým komentářem ČT Sport Plus.

Finálový duel je naplánovaný na sobotu 12.8. od 19:00. Česko již v minulosti na turnaji získalo zlaté (2019) i stříbrné medaile (2017) a patří mezi nejúspěšnější země v této věkové kategorii.

Rozpis zápasů Česka ve skupině:

8.8. 16:00 Velká Británie – Česko
9.8. 14:30 Česko – Nizozemsko
10.8. 19:30 Rakousko – Česko

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..