MBOstatní

WBSC spustila novou Ligu Mistrů. Zatím pouze v Americe

Již se o tom v posledních letech mluvilo čím dál více a nyní je to realitou. Světová baseballová a softbalová konfederace WBSC spustila nový projekt baseballové Ligy Mistrů. Letos zatím pouze pro vítěze amerických lig, ale postupně se rozroste pro celý svět.

WBSC na tiskové konferenci představila čtveřici týmů, které si první ročník Ligy Mistrů Ameriky zahraje. Jedná se o vítěze mexické LMB Leones de Yucatán, americké nezávislé ligy American Association tým Fargo-Moorhead RedHawks, mistr kubánské ligy Alazanes of Granma a šampion kolumbijské ligy Caimanes de Barranquilla. Ve všech případech jde o mistry pro rok 2022. V plánu je podle představitelů uspořádat podobné klání na každém kontinentu, případně regionu a následně se vítězové všech regionálních turnajů utkají o titulu světového mistra.

Tato vzrušující nová soutěž, k níž se v nadcházejících letech plánuje přidat další regionální elitní akce a světová finále, by nebyla možná bez sdílené vize a podpory ze strany různých lig, zainteresovaných stran a příslušných baseballových lídrů. Vím, že Baseballová Champions League nadchne fanoušky baseballu po celém světě a jsem si jistý, že si ji užijí stejně jako my,” řekl na tiskové konferenci prezident WBSC Riccardo Fraccari.

První ročník americké Ligy Mistrů se rozehraje již 28. září a vítěze poznáme 1. října. Všechny zápasy by měla nabídnout ve svém programu televizní stanice ESPN.

Již jsme na našem webu psali, že také WBSC Europe zvažuje spuštění evropské podoby Ligy Mistrů, která by nahradila dosavadní Pohár Mistrů. Její podoba zatím ale není známá, ale je pravděpodobné, že jejího prvního ročníku bychom se mohli dočkat již příští rok.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..