ČeskoMB

EXL U21: K titulu chybí Třebíči jediná výhra

Tisková zpráva Třebíč Nuclears
Už tento pátek 8. září 2023 můžou baseballisté Třebíče Nuclears vybojovat extraligový titul v kategorii hráčů do 21 let. Do finálové série vstoupili skvěle, když v úvodním duelu deklasovali Draky Brno na jejich hřišti 10:0 a před domácím publikem přidali druhou výhru 4:2. Třetí zápas dokázali Draci získat pro sebe v poměru 7:9, takže o držiteli trofeje pro vítěze nejvyšší soutěže rozhodne až tento víkend. Hráči Nuclears budou mít v pátek výhodu domácího prostředí a ve Sportovním areálu Na Hvězdě v Třebíči spoléhají na silnou podporu diváků. Zápas, na jehož konci můžou zvednout mladíci z Vysočiny nad hlavu extraligovou trofej, začíná v 19 hodin.

V prvním utkání se tým mohl opřít o skvělý výkon nadhazovače Lukáše Pacala, který odházel tzv. complete game a pálkařům soupeře rozdal celkem 8 strikeoutů. Útok táhl na pálce k vítězství 10:0 po páté směně především Patrik Kadrnožka se třemi hity, dvěma staženými body a dvěma vlastními doběhy. Jeden ze svých startů na pálce navíc proměnil v jediný homerun utkání. Zdatně mu sekundovali i ostatní pálkaři v čele s Miroslavem Křivánkem. Ten zaznamenal 2 hity, 3 RBI a 1 doběh.

Do odvety šla Třebíč s jistotou na nadhozu v podobě Lukáše Smejkala. Také on odházel celé utkání a během 7 směn rozdal 8 strikeoutů. První dva doběhy sice patřily Drakům, ale po zbytek zápasu skórovali už jen domácí Nuclears. Lukáš Smejkal byl oporou nejen na kopci, ale i v útoku, kde odpálil 2 hity, stáhl 2 body a přidal jeden vlastní doběh. Stejný počet úspěšných odpalů měl i Vojtěch Šabacký.

Třetí duel v Brně se nesl ve znamení tlaku domácích Draků. Ti po pěti směnách vedli už 0:9 a byli kousek od předčasného ukončení zápasu rozdílem. Jenže v úvodu šestého inningu se Třebíč nadechla a šňůrou sedmi doběhů úplně změnila průběh zápasu. Otočit skóre se ji sice už nepodařilo, ale před rozhodujícími zápasy série hráči Nuclears ukázali svoji týmovou sílu. Na úspěšné odpaly Třebíč svého soupeře dokonce porazila 11:10. Konečné skóre ale vyznělo lépe pro Draky poměrem 7:9.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..