ČeskoMB

Finále 1. ligy obstarají Blesk a SaBaT

Zatím co nejvyšší česká baseballová soutěž již dávno zná svého vítěze, tak tu druhou teprve finálová série čeká. Její složení určily semifinálové zápasy z uplynulého víkendu.

Jako první si postup vybojovali baseballisté Jablonce, kteří zdolali Skokany 2-0 na zápasy. V prvním museli otáčet nepříznivé skóre 0-2, které si olomoučtí vybudovali v prvních svou směnách. Ústředními postavami obratu byli Brett Lindsay a Michal Kubina, kteří stáhli po dvou dobězích. Na kopci pak duo Jan Pesničák a Jose Balaguera více doběhů nepovolilo a Blesk zvítězil 5-2.

Také ve druhém utkání měli Skokani lepší vstup, když ve druhé směně stáhli 3 doběhy. Jenže ani tentokrát to Hanákům nestačilo na výhru, protože Jablonec nejdříve ve třetí směně snížil na 3-2, aby v závěru skóre otočil ve svůj prospěch dalšími čtyřmi doběhy. V závěru ještě Olomouc zkorigovala skóre na konečných 6-4. Jablonec tak mohl začít slavit postup do finále.

Druhá série se naopak natáhla až na tří zápasy. Lépe do ní ale vstoupili baseballisté SaBaTu, kterým Kotlářka šesti chybami v obraně nabídla šanci na výhru. Tu SaBaT využil a zvítězil 7-2. Druhý zápas vyzníval čtyři směny lépe pro SaBaT, který si vybudoval náskok 3-0. Jenže pak Kotlářka dokázala najít recept na Kryštofa Dupala a nejdříve v páté směně snížila na 2-3. V šesté směně ještě SaBaT našel přidal jeden bod, ale v dohrávce Kotlářka udeřila homeruny Wesleyho Roemera a Jakuba Vančury, aby se dostala do vedení 6-4. To pak postupně navýšila až na 12-4. Jejich startér Vít Hrdlička nakonec vydržel na kopci všech 9 směn a k výhře přispěl 10 strikeouty.

Po krátké pauze tak hřiště Na Markétě hostilo rozhodující třetí zápas. V něm již měli jasně navrch hosté z Tróje, kteří hned v první směně stáhli 4 body. Navíc na kopci měli dobře házejícího Mikuláše Hanuše, jenž v sedmi směnách povolil pouze jeden doběh (0 ER). SaBaTu v utkání skvěle fungovala pálka, která zaznamenala 11 hitů a 13 doběhů. I proto bylo o postupujícím jasno již po sedmi směnách.

Finále letošního ročníku První ligy tak obstarají baseballisté SaBaTu Praha a Blesku Jablonec. První duel je na programu již v pondělí 18. září v Praze. O vítězi druhé nejvyšší soutěže se pak rozhodne v neděli 24. září v Jablonci.
EDIT: Rozpis finálové série byl na webu baseball.cz upraven a hrát se bude v sobotu v Praze a v neděli v Jablonci.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..