MBRozhovory

Matěj Menšík: Musíme jít do všeho úplně naplno

Matěj Menšík byl v prvních dvou utkáních na Mistrovství Evropy hodně produktivní a není divu, že jsme si jej vybrali za respondenta našeho dalšího rozhovoru po zápase s Řeckem, v němž Češi zvítězili 14-0.

Matěji, dnes vcelku jasná výhra nad Řeckem. Jak bys zhodnotil tento zápas?

Myslím, že jsme se zase o kousíček posunuli. Ten výkon byl lepší než proti Rakousku. Byli jsme konečně schopni to ukončit před normálním hracím koncem. A je jenom na nás, aby to takto šlo dál. S dneškem jsem spokojen.

Tobě se zatím na turnaji daří. Včera homerun, dnes si měl dva hity. Co říkáš zatím na svou formu.

Zatím je to dobrý. Dostáváme se ale k té důležité části turnaje, kde na nás půjdou silnější nadhazovači. Ta rychlost bude zase o něčem jiném. Bude potřeba přecvaknout a přístup na pálce zjednodušit. Dělat malé věci a doufám, že nám to bude fungovat dál.

Nadhazovači zatím ve dvou utkáních nepovolili ani jeden doběh. Dařilo se jim také v přípravě. Co říkáš zatím na jejich výkony?

Je to úplně parádní, když se má obrana o co opřít. Do toho ten middle infield je úplně úžasný a otáčí tam jednu double play za druhou, když už to nadhazovači půjčí pálkařům. Je to strašně důležité, když ten nadhoz šlape, tak je to o něčem jiném.

Švédové dnes porazili Itálii a zamíchali tabulkou druhé skupiny. Možná to bude svádět taktizovat, koho dostat za soupeře ve čtvrtfinále.

Já si myslím, že tady se určitě nedá taktizovat. My musíme jít do všeho úplně naplno a nemůžeme si vůbec dovolit někde polevit. Je to strašně krátký turnaj. Budeme hrát maximálně šest zápasů je pro mně druhý nejdůležitější po čtvrtfinále. Je tam potřeba ukázat jak na tom jsme a ideálně jít do čtvrtfinále z první pozice.

Včera bylo v Ostravě vyprodáno. Dnes skoro vyprodáno. Co říkáš zatím na publikum na Arrows Parku?

Je to úplně fantastické. Po tom, co jsme zažili v Tokiu, což byla první velká akce, kde byla enormní podpora diváků, tak nás strašně baví hrát před tolika lidmi. Je to zlatý, kolik jich sem chodí. Je to pro nás strašně důležité. Ono se to možná nezdá, le bez těch lidí by ten sport byl poloviční.

Když to srovnáš s Turínem před dvěma lety, kde těch diváků bylo pramálo?

Je to úplně o něčem jiném. Myslím si, že tohle jsme všichni věděli, protože asociace si to vzala za své a my jsme tušili, že tento turnaj předčí veškeré předchozí ročníky. A jenom se to potvrzuje. Doufám, že to bude jenom stoupat dál a dál.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..