ČeskoMB

ME: Češi si spravili chuť výhrou nad Francií a nyní je čeká souboj o 5. místo

Po prohře ve čtvrtfinále se čeští baseballisté zaměřili na nový cíl. Tím je zisk konečného 5. místa na turnaji. K tomu potřebovali ale nejdříve porazit další neúspěšný celek čtvrtfinále Francii.

Francouzský startující nadhazovač Nicolas Antoine dokázal vzdorovat českým pálkařům pouze jednu směnu. Ve druhé se totiž prosadil dvoubodovým homerunem Arnošt Dubový a odstartoval bodové hody Česka. V dohrávce třetí směny totiž Vojtěch MenšíkMarek Chlup stáhli další tři body. To byla také konečná pro Antoina a do hry šel bullpen soupeře. Jenže tomu se nevedlo o moc lépe, protože ve čtvrté směně přidal další tři body homerunem Martin Červenka.

Ondřej Satoria na kopci českého národního předváděl další velmi dobrý výkon. Kromě výborného nadhozu se zaskvěl i parádním zákrokem, když zachytil přímo do rukavice prudký odpal, který směřoval přímo na něj.

V šesté směně přišla další velká chvíle Martina Červenky, jenž druhým homerunem v utkání navýšil již na 10-0. O chvíli později Martin Mužík využil nepřesného nadhozu francouzského nadhazovače a v poklidu si ze třetí mety doběhl pro jedenáctý bod českého týmu.

Otázkou pak bylo, jestli dokáže Ondřej Satoria i ve svém druhém startu na turnaji udržet nulu. Bohužel pro něj jej o něj v sedmé směně připravil Paolo Brossier, jenž zařídil konečné skóre utkání 11-1 pro Česko.

„Po včerejší těžké porážce před fantastickým publikem jsme si vyříkali pár věci a řekli si, že takto hrát nemůžeme. Pořád je šance hrát o páté místo, které je pro nás velmi důležité. Podle toho i vypadal ten začátek zápasu. Kvalitní stavy na pálce, výborná obrana, skvělý nadhazování Ondřeje Satorii a společně jsme projeli Francouzi. Pro naši psychiku je to jen dobře a doufám, že nám to pomůže v zítřejším zápase s Izraelem,“ řekl po utkání autor jednoho homerunu Arnošt Dubový.

„Český nadhazovač házel výborně. Dominoval, házel strajky a držel míč dole. Český útok měla důležité homeruny, když měli hráče na metách. My jsme se snažili, ale jejich nadhazovač dominoval,“ hodnotil duel francouzský manažer Keino Perez.

Češi si tak v sobotu od 18:30 zahrají souboj s Izraelem o konečné 5. místo na turnaji. Soupeři tak mají co vracet, protože na posledním šampionátu to byl právě Izrael, který porazil Česko ve čtvrtfinále.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..