MBOstatní

ME: Švédové zaskočili favorizované Italy a jsou blízko postupu do čtvrtfinále

K velkému překvapení došlo v pondělí ve skupině B letošního Mistrovství Evropy. Jeden z největších favoritů na zisk zlatých medailí Itálie totiž zakopla v souboji se Švédskem.

Nadhazovač Per Sjörs bude asi ještě dlouho budit ze sna italské pálkaře. Ten favorita z apeninského polostrova šest směn udržel na nule a třech hitech. Teprve až v závěru se proti němu dokázali Italové prosazovat, ale to již Švédové vedli 8-0.

Skandinávci sice mají v sestavě několik hráčů ze zámoří, ale většina týmu je tvořena hráči, kteří se narodili v Švédsku. A v této sestavě v dohrávce čtvrté směny dokázali stáhnout 7 bodů. Velmi se o to přičinil zejména Joel Johnson, který odpálil grand slam homerun.

V úplném závěru duelu mohli Italové ještě pomýšlet na obrat, když měli bez outu za stavu 8-2 obsazené všechny mety. Z toho ale vytěžili pouze jeden doběh a nakonec prohráli 8-3.

Skupina B, ze které vzejde čtvrtfinálový soupeř Česka, se tak výrazně zamotala. Pokud totiž v úterý Švédové porazí outsidera z Maďarska, tak si zajistí postup do čtvrtfinále na úkor Itálie nebo Velké Británie. O druhém postupujícím by pak rozhodl vzájemný duel těchto dvou celků. V něm ale budou potřebovat Italové porazit Velkou Británii minimálně o 5 bodů. Italové přitom chyběli mezi postupujícími ze základní skupiny naposledy v roce 2007.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..