ČeskoMB

MS U18: Češi poráží Austrálii a berou první výhru na turnaji

O více než dvě hodiny dříve než bylo v plánu se rozehrálo další utkání české reprezentace na letošním juniorském světovém šampionátu. V něm Češi nastoupili proti Austrálii ve velmi důležitém utkání a po velmi dobrém výkonu získali první výhru na turnaji.

Český tým se mohl v zápase opřít o velmi dobrý výkon svých nadhazovačů. Startující Michael Dominik Senay totiž odházel 5 směn, ve kterých povolil pouze 2 doběhy a rozdal 8 strikeoutů. Na jeho práci pak navázal Matyáš Trčka, jenž ve dvou směnách nepovolil žádné další body a připsal si do statistik Save.

Nadhazovačům pomohl také výborný vstup Česka do utkání, když se hned první tři pálkaři dostali na metu. Češi tak měli bez outu obsazené všechny mety a další meta zdarma pro Michala Šindelku znamenala první bod. Druhý pak zařídil svým odpalem Jakub Winkler. Stejný hráč pak stáhl třetí bod o dvě směny později, aby pak Matouš Boubeník poslal Česko do vedení 4-1.

Boxscore

V páté směně Filip Kubíček poslal míč až na plot a díky tomu již Češi vedli 5-1. To již mladí baseballisté do konce utkání nepustili a připsali si první výhru na turnaji. Ta se jim navíc bude přenášet také do skupiny o 7.-12. místo a Češi tak udělali první krok k tomu, aby vylepšili 11. místo z roku 2015. Navíc mají před sebou ještě poslední zápas skupiny s Mexikem, které zatím nevyhrálo a také tento duel bude tím pádem již zápasem o umístnění.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..