ČeskoMB

Ve třetím utkání přípravy podlehli Češi Nizozemcům 1-6

V neděli nastoupili čeští reprezentanti ke třetímu utkání v rámci Rotterdam Baseball Week proti domácímu Nizozemsku. V něm se rozhodovalo o tom, kdo vyhraje tuto přátelskou sérii.

Češi začali na kopci s Jeffreym Bartem, jenž předvedl velmi dobrý výkon a tři směny nepovolil ani jeden doběh. Následně se postavil na kopec Filip Čapka a až proti němu se favorizovaný soupeř poprvé prosadil, když v dohrávce páté směny odpálil solo homerun Tromp.

V šesté směně šel do hry místo Čapky Tomáš Duffek a Nizozemci toho využili k dalšímu doběhu. V sedmé směně se dočkali i čeští fanoušci, když Martin Mužík stáhl první bod.

Další dva útoky Nizozemska bohužel přinesly další doběhy. Jak Štěpán Dupal, tak také David Mergans nedokázali rozjeté pálky soupeře zastavit a ten si vybudoval náskok 6-1. Ten již Češi nedokázali nijak změnit a nakonec s Nizozemci prohráli podruhé v přípravě.

České fanoušky určitě znervóznila situace ze druhé směny, kdy po hitu do levého pole byl vystřídán Martin Červenka. Z přenosu se ale nezdálo, že by český catcher utrpěl nějaké zranění.

Češi se nyní vrátí domů, kde na ně čekají dva přátelské zápasy s Itálii. Ty se odehrají v Brně ve středu a ve čtvrtek.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..