MBOstatní

Fargo-Moorhead RedHawks vyhráli americkou Ligu Mistrů

Uplynulý víkend nepřinesl pouze evropský šampionát, ale také premiérový turnaj nově vzniklé Ligy Mistrů. Ze čtyř amerických mistrů si vítězství na turnaji připsal tým Fargo-Moorhead RedHawks z nezávislé American Association.

Americkému týmu se přitom nepovedl vstup do turnaje, když podlehl 1-3 kubánskému Alazanes de Granma. Jenže po výhrách 2-1 nad Leones de Yucatán a 10-6 proti Caimanes de Barranquilla skončil na prvním místě tabulky základní skupiny. Stejnou bilanci 2 výher a 1 prohry měl také kolubijský tým Caimanes de Barranquilla a tak se oba celky utkaly v nedělním finále.

Ve finále se Američané mohli spolehnout na svůj nadhoz, který celé utkání nepovolil ani jeden doběh. Startér Tyler Grauer navíc v šesti směnách rozdal 7 strikeoutů. “Je to všechno o tom: dostat se před pálkaře a získat brzké outy. To vám posílí sebevědomí do dalšího průběhu,“ řekl Grauer po zápase. „Dnes v noci mi všechno fungovalo. Měl jsem chuť používat pomalé nadhozy za jakéhokoliv stavu, a když jsem opravdu potřeboval nadhoz, obrátil jsem se k fastballu. Pomohla mi spolupráce s Tonym Moralesem. Má mnoho znalostí.“

RedHawks si vybudovali slušný náskok je v dohrávce druhé směny, kdy stáhli 4 doběhy. Vedení postupně navýšili na konečných 8-0. Velkou měrou se o to postaral Roy Morales, jenž zaznamenal 3 hity a 2 RBI. Draftový výběr Miami Marlins z roku 2014 se nakonec stal nejužitečnějším hráčem celého turnaje. „Vždy se snažím hrát pro tým, bez ohledu na situaci. Hra vám ale diktuje, co máte dělat. Pokud máte běžce na třetí metě, musíte ho dostat domů,” řekl pro web WBSC Morales. „Přišli jsme sem hrát agresivně. V prvních dvou zápasech jsme nebyli tak agresivní. V posledních dvou zápasech jsme hráli jako tým. Chemie byla lepší, všichni hráli tvrdě a připravili jsme show pro fanoušky a všechny.“

Americký tým by si měl touto výhrou zajistit postup na celosvětový turnaj. Ten by se měl hrát někdy v průběhu příštího roku, ale informace k němu zatím ze strany WBSC nepřišla.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..