MBOstatní

ME: Bronzové medaile získali baseballisté Nizozemska

Zápas obou poražených semifinalistů přinesl velmi zajímavý průběh. Favorizovaní Nizozemci se v něm museli dlouho strachovat o to, jestli domů přivezou alespoň bronzovou medaili.

Na kopci německého týmy začal teprve dvaadvacetiletý Titus von Kapff a předvedl velmi dobrý výkon. Ve čtyřech směnách totiž Nizozemcům nepovolil ani jeden doběh. Naopak jeho spoluhráči dokázali stáhnout první doběh ve čtvrté směně po odpalu Simona Bäumera.

Jenže v dohrávce šesté směny již favorizovaní Nizozemci využili toho, že Němci neměli na kopci von Kapffa a po solo homerunu Juremiho Profara vyrovnali na 1-1. Navíc o chvíli později po nepřesném nadhozu doběhl pro druhý bod Sicnarf Loopstock a následně Dashenko Ricardo dalším homerunem poslal Nizozemsko do vedení 3-1.

Nizozemský startér Shairon Martis vydržel na kopci sedm směn, ve kterých povolil dva doběhy. Ten druhý přišel právě v sedmé směně po solo homerunu Shawna Larryho. Stejný muž se pak postaral i o závěrečné drama, když otevřel devátou směnu dvoumetovým odpalem. David Dinski pak dokázal stáhnout vyrovnávající doběh a utkání se tak za stavu 3-3 dostalo až do nastavení.

V něm Němci pálili jako první a po hitu Yannica Walthera šli dokonce do vedení 4-3. Nizozemci tak museli v závěru minimálně vyrovnat, jinak by po dlouhých 54 letech skončili bez medaile. Delano Selassa však začal dohrávku outem na první emtě bez posunu běžce. Jenže následně linedrive z pálky Dashenka Ricarda doletěl až do přistavených ochozů v pravém poli YD Areny a Nizozemci tak mohli slavit výhru 5-4.

“Máme silný tým a odehráli jsme dobrý zápas. Byli jsme kousek od zisku bronzových medailí. Nizozemci ale jsou také silní a měli lepší konec, kdy měli štěstí a odpálili homerun. I tak jsme ale šťastní, jak jsme obstáli,” řekl po utkání manažer Německa. “Dali jsme v zápase možnost mladým nadhazovačům a ti odvedli dobrou práci. Máme několik zkušených hráčů, kteří dnes končí, ale pracujeme na progresu pro nejbližších pět let a vypadá to dobře.”

“Byl to těžký zápas. Oni skórovali první a já vyrovnal v šesté směně homerunem. Dostali jsme se do vedení, ale oni zas vyrovnali. V desáté směně pak přidali opět doběh a dostali nás do složité pozice. Naštěstí jsme ale v dohrávce zaznamenali homerun,” oddechl si po zápase Juremi Profar, jenž si odnesl cenu pro nejlepšího hráče zápasu. “každý očekával, že budeme ve finále, ale to se nestalo. My jsme se ale vrátili a naštěstí dnes vyhráli.”

Nizozemci si tak z Česka odváží již 34. medaili v historii Mistrovství Evropy. Je to ale vůbec jejich první bronzová medaile v historii šampionátu.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..