MBMLB

Baseballisté Texas Rangers vyhráli letošní Světovou sérii

Seznam organizací Major League Baseball, které nikdy nevyhrály Světovou sérii, je po letošní sezoně o jeden tým kratší. Texas Rangers totiž i v pátém utkání série potvrdili svou letošní dominanci na hřištích soupeře a po výhře 5-0 mohli slavit historický titul.

S Arizonou to přitom nevypadalo úplně špatně. Jejich startér Zac Gallen předvedl heroický výkon a šest směn dokonce držel Rangers bez jediného hitu. Až Corey Seager na začátku sedmé směny dokázal zaznamenat první úspěšný odpal, aby jej o chvíli později napodobil Evan Carter a stáhl tak první doběh utkání. V deváté směně pak Rangers přidali další 4 body, když se dvoubodovým homerunem zaskvěl Marcus Semien.

Na druhé straně se činil také Nathan Eovaldi. Ten dal týmu 6 směn, ve kterých domácí pálkaři zaznamenali 4 hity a 5 met zdarma. Ani to ale Arizoně nestačilo, aby stáhla alespoň jeden doběh. Letos si tak Eovaldi v playoff připsal již čtvrtou výhru a v 36.2 odházených směnách udržel ERA pouhých 2.95. A to musel v pátém zápase série řešit těžké situace s běžci na metách prakticky v každé směně, ale nakonec to zvládl. “Nevím, kolik králíků mi zbylo v klobouku,” řekl Eovaldi okamžitě po zápase v přenosu televize Fox Sports.

Poslední tři směny pak na kopci Rangers zvládli Aroldis ChapmanJosh Sborz. Zejména druhý jmenovaný nepatřil v sezoně mezi nejlepší relievery Rangers, ale v playoff z něj sálala jistota a dokázal týmu pomoct v důležitých momentech. A byl to právě on, kdo strikeoutem zařídil mistrovské oslavy Texasu. První v 52leté historii klubu. Navíc jsou Rangers jediným týmem, který v playoff MLB vyhrál 10 utkání v řadě na hřištích soupeřů.

Cenu pro nejužitečnějšího hráče si odnesl Corey Seager. Ten se stal teprve 4 hráčem historie, který má ve své sbírce dvě ceny pro MVP Světové série. Navíc pouze druhým, jemuž se to pvoedlo v dresu dvou různých týmů a prvním, který to dokázal jako vítěz obou lig. V této Světové sérii pálil Seager v pěti zápasech proti Arizoně s průměrem .286 se třemi homeruny a bezchybnou obranou na klíčové pozici shortstopa. První z těchto tří homerunů přišel v deváté směně prvního utkání, jimž zařídil Rangers vyrovnání a následně jeho tým získal první bod v sérii. “Jsem rád, že jsem součástí tohoto týmu a jak jsme makali,” řekl Seager během ceremoniálu na hřišti po zápase. “Je to úžasné.”

MLB on Twitter: “Corey Seager is your #WorldSeriesMVP! pic.twitter.com/Idoouy5d0E / Twitter”

Corey Seager is your #WorldSeriesMVP! pic.twitter.com/Idoouy5d0E

Třetí prsten pro vítěze Světové série získal tkaé nadhazovač Will Smith. Ten se objevil ve Světové sérii již potřetí v řadě a pokaždé byl ve vítězném týmu. To je také úspěšnost, jakou historie nepamataju a manažeři ostatních týmů již určitě přemýšlí, že jej do svého týmu přivedou.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..