MBMLBSlovensko

Blue Jays přidali Adama Macka na soupisku hlavního týmu

Toronto Blue Jays v úterý přidali do 40členné soupisky levorukého nadhazovače Adama Macka. Chtějí jej tak ochránit před tím, aby si jej mohli v rámci Rule 5 Draftu stáhnout jiné týmy.

V úterý měla soupiska Blue Jays 38 hráčů, takže klub měl prostor pro další dva přírůstky, aniž by ze soupisky kohokoliv škrtl. V Torontu se ale rozhodli pouze chránit pro 22letého Macka, kterého získali minulou sezónu od Seattle Mariners v rámci výměny Erik Swanson-Teoscar Hernández.

Připomínáme, že hráči, kteří podepsali smlouvu s klubem ve věku 18 let a méně, musí být přidáni na 40člennou soupisku do pěti sezón, aby byli chráněni před každoročním Rule 5 Draftem. Hráči, kteří podepsali smlouvu ve věku 19 let nebo starší, musí být přidáni do čtyř sezón, aby byli chráněni před draftem.

Vancouver Canadians on Twitter: “For those that don’t know Adam Macko…on August 22 against Spokane struck out 11 in 5 innings! 🇨🇦⚾️🔥Congratulations on being named to the @BlueJays 40-man roster! From #AtTheNat 🔜 #NextLevel #LegendsStartHere https://t.co/bFLROsWbWz pic.twitter.com/7V7SGa3Trx / Twitter”

For those that don’t know Adam Macko…on August 22 against Spokane struck out 11 in 5 innings! 🇨🇦⚾️🔥Congratulations on being named to the @BlueJays 40-man roster! From #AtTheNat 🔜 #NextLevel #LegendsStartHere https://t.co/bFLROsWbWz pic.twitter.com/7V7SGa3Trx

V minulé sezóně měl Macko ERA 4.81 ve 20 startech s High-A za Vancouver se 106 strikeouty a 40 metami zdarma. Levák měl v minulosti problémy se zraněními, včetně bolesti ramen, která ukončila jeho sezónu 2021, ale jeho 86 směn v této sezóně bylo kariérním maximem. Zejména velmi dobré výkony v závěru sezony byly podnětem k tomu, aby jej Blue Jays zařadili na svou soupisku, protože by byl lákavým soustem pro další kluby. Zařazením na 40-člennou soupisku Blue Jays je Macko mnohem blíže MLB a možná jej v soutěži uvidíme již v příštím roce. Pokud by se tak stalo, tak Slovensko by mělo v MLB prvního hráče, který začínal s baseballem na jeho území.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..