ČeskoMB

Češi se v žebříčku zemí WBSC propadli o jedno místo

Světová baseballová a softbalová konfederace zveřejnila ve čtvrtek aktuální žebříček baseballových zemí. V něm se Česko propadlo o jedno místo a aktuálně mu s 1900 body patří 15. pozice. Před posledním přepočtem na konci roku je jasné, že Češi se nekvalifikují na Premier 12.

Český baseball v žebříčku přeskočila Kolumbie, která vyhrála Panamerické hry a díky tomu získala 430 bodů do žebříčku a aktuálně jich má 1985. Češi za páté místo na Mistrovství Evropy inkasovali 232 bodů a výhry v přípravě nad Itálii a Nizozemskem jim přinesly dalších 12 bodů. Při pohledu na odpočty bodů z Premier 12 v roce 2019, které budou uplatněny na konci roku, je zřejmé, že Češi na kýženou první dvanáctku nedosáhnou a posunou se pouze o jednu příčku.

Neúspěch na evropském šampionátu dostal pod Kolumbii i Itálii, která za 9. místo vyinkasovala pouze 159 bodů. To znamená, že Italům Premier 12 uteče o pouhých 46 bodů. Což by, kdyby skončili v první čtyřce na Mistrovství Evropy, bez problémů získali.

Žádná změna není na prvním místě, které i nadále drží Japonci. Na druhé místo poskočili Mexičané, kteří skončili třetí na Panamerických Hrách. USA se tak propadli na místo třetí.

Na 41. místě je i nadále Slovensko, které má na svém kontě 106 bodů.

WBSC ⚾🥎 on Twitter: “📊🌏⚾ New Men’s Baseball Rankings released!🔝🇲🇽 Mexico climb to second in WBSC Men’s Baseball World Rankings, highest position ever🔗 Check out the details here: https://t.co/wPTu6h5XKz pic.twitter.com/nFNkQT1uIA / Twitter”

📊🌏⚾ New Men’s Baseball Rankings released!🔝🇲🇽 Mexico climb to second in WBSC Men’s Baseball World Rankings, highest position ever🔗 Check out the details here: https://t.co/wPTu6h5XKz pic.twitter.com/nFNkQT1uIA

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..