MBOstatní

V pátek se rozehraje australská ABL. Letos jen s šesti týmy

Již v pátek 17. listopadu s emůžou fanoušci baseballu těšit na jednu z nejznámějších zimních lig australskou ABL. Ta ale letos dozná několika změn. Tou největší je, že se jí účastní pouze šestice týmů.

Bohužel letos neuvidíme v soutěži zkrachovaný projekt Auckland Tuatara a do soutěže se nepřihlásil také tým Geelong-Korea. ABL tak bude mít pouze týmy z Austrálie. Každopádně soutěž by ochuzena o kvalitu být neměla. Naopak kluby ABL před začátkem soutěže podepsaly spolupráce s organizacemi MLB, NPB a KBO. Celkem by tyto soutěže měly do ABL poslat celkem 70 hráčů.

Letošní formát soutěže nabídne 10 hracích týdnů,v nichž každý tým odehraje celkem 40 utkání v základní části. Titul budou obhajovat baseballisté Adelaide, kteří loni vyhráli titul po dlouhých 43 letech. Zuby si ale brousí také Perth, který v posledních 4 sezonách byl ve finále třikrát a pokaždé odešel jako poražen.

Nouze by neměla být ani zajímavé individuální výkony. Mezi sledovanými jmény rozhodně nesmí chybět Lewis Thorpe, který v minulosti působil také v MLB. Kromě něj se v soutěži objeví také Greg Bird, jehož si fnaoušci můžou pamatovat zejména z působení v New York Yankees. Z japonské ligy přichází také Toru Murata, který již v loňské sezoně v dresu Aucklandu předváděl výborné výkony.

V nadcházející sezoně by mohlo padnout i několik zajímavých rekordů. Todd Van Steensel dosud házel v 145 zápasech ABL a aktuálně ztrácí 7 zápasů do rekordu Justina Erasmuse. Tim Kennelly se může stát prvním hráčem, který zasáhne do 400 utkání v ABL. Aktuálně jich má na svém kontě 376. Sledovanější u Kennellyho ale bude statistika homerunů. Aktuálně mu totiž chybí jediný odpal za plot, aby překonal rekord, který drží Luke Hughes. Ten jich ve své kariéře odpálil 60.

Všechny zápasy ABL by měly být k dispozici živě a zdarma jak na webu plus.baseball.com.au, tak také v aplikaci Baseball+, která je ke stažení jak pro Android, tak také pro iOS.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..