MBMLB

MLB: Juan Soto byl vyměněn do New York Yankees

O výměně Juana Sota ze San Diega do New York Yankees se v posledních dnech spekulovalo na sociálních sítích opravdu hodně. Ale až ve středu se tento trejd stal skutečností.

Bylo to přitom v roce 2022 v San Diegu slávy, když Padres získali před koncem přestupního období Sota z Washingtonu. Vnější polař měl dokonce odmítnou prodloužení smlouvy ve Washingtonu v hodnotě 440 milionů dolarů.

Sezona 2022 byla podle Sotových standardů slabším rokem, ale stále skončil s čísly .242/.401/.452, s 27 homeruny a 62 RBI ve 153 zápasech v Nationals a Padres. V roce 2023 již měl mnohem lepší čísla .275/.410/.519, 35 homerunů v 568 stavech na pálce.

Dominikánec měl OBP .400 v každé ze svých šesti sezón v MLB, a v letech 2020 (0,490) a 2021 (0,465) byl dokonce v této statistice nejlepší v lize. Dá se navíc očekávat, že krátké pravé pole na Yankee Stadium pomůže Sotovi k ještě lepším číslům. Při pohledu na aktuální soupisku Yankees by měl být druhým nejlepším pálkařem hned po Aaronu Judgemu. A právě Judge si trochu odnese příchod Sota, protože podle zámořských expertů by se měl přesunout do středního vnějšího pole

Kromě Sota se do New Yorku stěhuje ještě další vnější polař Trent Grisham a opačným směrem putují nadhazovači Michael King, Drew Thorpe, Jhony Brito, Randy Vásquez a catcher Kyle Higashioka. Protože jen v úterý Yankees přivedli do týmu Alexe Verduga z Bostonu, tak mají aktuálně docela přetlak ve vnějším poli a je možné, že se některého z těchto hráčů ještě v průběhu offseason zbaví.

Pro Padres tato výměna znamená úlevu v rámci výdajů na platy hráčů, když by se rádi v příští sezoně dostali s platy na hodnotu kolem 200 milionů dolarů. Navíc přivedli hned několik nadhazovačů, čímž si trochu pomůžou i z tohoto pohledu. Naopak jim nyní chybí jeden hráč do vnějšího pole a můžeme v tomto případě ze strany San Diega očekávat další aktivitu.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..