MBMLB

Shohei Ohtani míří s rekordní smlouvou do Los Angeles Dodgers

Konečně se baseballový svět dočkal. Superhvězda Shohei Ohtani totiž má novou smlouvu. A ta je z kategorie rekordních, protože Japonec si vydělá za 10 let neskutečných 700 milionů dolarů. Navíc se ani nemusí stěhovat nikam daleko, protože bude oblékat dres Los Angeles Dodgers.

„Všem fanouškům a všem, kdo se podílejí na baseballovém světě, se omlouvám, že trvalo tak dlouho, než jsem se rozhodl. Rozhodl jsem se vybrat Dodgers jako svůj další tým,” ukončil v sobotu čekání fanoušků Shohei Ohtani ve svém prohlášení.

Přitom v pátek již vycházely zaručené zprávy, že Ohtani podepíše smlouvu s Torontem Blue Jays. Známý novinář z MLB Network Jon Morosi byl jedním z těch, kteří na sociální síti X (bývalý Twitter) tvrdili, že Ohtani sedí v letadle letícím do Kanady, aby podepsal smlouvu. Později se za toto pochybení omluvil. Čekání se tak prodloužilo o jeden den.

Ohtani tak se smlouvou na 700 milionů amerických dolarů podepsal nejvyšší smlouvu v profesionálním sportu. Za jednu sezonu si tak vydělá 70 milionů dolarů a na prvním místě mezi platy v MLB bude s jasným náskokem. Max ScherzerJustin Verlander si za ním přijdou na “pouhých 43,3 milionů dolarů. Výrazně překonal také roční výdělek Stephena Curryho z NBA, jenž si letos vydělá skoro 52 milionů dolarů. Ohtani svým kontraktem překonal také podpis Lionela Messiho z roku 2017, kdy se argentinský fotbalista upsal týmu FC Barcelona za 674 milionů dolarů.

“Je to jedinečná, historická smlouva pro jedinečného historického hráče,” napsal ve svém prohlášení agent Nez Balelo, jenž pomáhal Ohtanimu vyjednávat s kluby MLB.

V lineupu Dodgers se Ohtani zařadí ke dvojici Mookie BettsFreddie Freeman. Tato trojice, která je aktuálně nejlépe placenou v týmu Dodgers bude rozhodně velkým postrachem nadhazovačských baterií všech klubů. Kromě toho jsou Dodgers jedním z vážných kandidátů na podpis dalšího japonského baseballsity Yoshinobu Yamamota. Dále se Dodgers zajímají také o další dvojici nadhazovačů, kteří by měli rozšířit rotaci – Tyler GlasnowDylan Cease. Již nyní je totiž jasné, že Ohtani v příští sezoně nadhazovat nebude a otázkou je, nakolik bude schopen házet v dalších letech.

S podpisem Ohtaniho by se měl rozběhnout trochu zamrzlý trh volných hráčů v MLB a navíc se rozproudila debata mezi fanoušky i experty, jestli není kontrakt pro japonskou superstar příliš přehnaný.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..