ČeskoMB

Také První liga již zná formát pro sezonu 2024

Pár dní po zveřejnění formátu Extraligy pro rok 2024 odhalila Česká baseballová asociace formát pro nižší soutěže. Díky tomu je jasné, že se První liga nesloučí s týmy z Extraligy U21, jak původně STK navrhovala.

Druhou nejvyšší soutěž bude tak i v nadcházející sezoně hrát 8 týmů. To by tedy znamenalo, že v soutěži neuvidíme Bučovice, které skončily v baráži poslední a premiéru v První lize by mělo zažít Kladno.

Pokud jde o samotný formát, tak ten zůstává pro základní část nezměněn a každý tým čeká 14 utkání – po dvou s každým soupeřem. Prvních šest celků si to pak rozdá mezi sebou o postup do extraligové baráže. Celkem pak každý tým v této nadstavbě odehraje dalších 20 utkání a první dva týmy pak budou moct zabojovat o postup do nejvyšší soutěže. Třetí až šestý tým se může zapojit do Extraligy U23. Pokud ale některý z těchto celků nebude mít dostatek hráčů v této věkové kategorii, tak s největší pravděpodobností pro něj sezona končí.

V baráži o První ligu by měli dle článku na webu baseball.cz kromě posledních dvou týmů hrát minimálně Choceň a Bučovice. Kromě toho již asociace eviduje zájem i z dalších klubů.

Pohled na případný rozpis První ligy nám ukazuje, že první dva celky První ligy v nadcházející sezoně odehrají více zápasů, než některé extraligové celky.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..