ČeskoMB

EXL: Draky by měl posílit nadhazovač se zkušenostmi z Triple A

Na instagramovém profilu Peloteros Venezolanos Europa se objevila zajímavá zpráva. Podle ní by totiž měl do týmu brněnských Draků zamířit venezuelský nadhazovač Wladimir Pinto.

Pětadvacetiletý Pinto byl dlouho součástí organizace Detroit Tigers, v jejiž dresu to dotáhl až do Triple A. Po sedmi letech se Venezuelan rozhodl vyzkoušet trh volných hráčů a posléze se domluvil s Minnesotou. Ani v Twins se ale nedokázal prosadit do hlavního týmu a po 25 utkáních v Triple A byl propuštěn. Sezonu pak dohrál v nezávislé Atlantic League, kde v posledních dvou letech hrál za Long Island. V zimě si pak odskočil zahrát do Venezuely a Kolumbie.

V MiLB odházel Pinto celkem 260.1 směn s ERA 3.25 a 342 strikeouty. Na farmě i v nezávislé lize působil hlavně jako reliever, ale příležitostně nastupoval do zápasů jako starter.

Dle scouting reportu MLB Pipeline by měl být největší zbraní Pinta Fastball. Také jeho curveball si vysloužil hodnocení 55. Slabinou Pinta dle skautů byla v minulosti kontrola nadhozů. Fanoušci v Česku tak budou moct sledovat, nakolik na ni Venezuelan zapracoval.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..