ČeskoMB

Milan Prokop bude hrát japonskou Baseball Challenge League

Po dlouhých letech bude mít český baseball svého zástupce v japonské nezávislé baseballové lize. Po Jakubu Sládkovi se po více než deseti letech do Baseball Challenge League podívá Milan Prokop.

Baseballista brněnských Draků se totiž domluvil na smlouvě s týmem Kanagawa Future Dreams a vyzkouší si tak své druhé angažmá v zahraničí. V minulosti totiž působil v Combine Academy v USA. Po návratu ze zámoří získal s Draky dva mistrovské tituly v české baseballové Extralize a vysloužil si i nominaci do národního týmu pro World Baseball Classic. Tam jej fanoušci mohli vidět i v zápase proti domácímu týmu před vyprodaným stadionem Tokyo Dome.

Dvacetiletý Milan Prokop tak dočasně opouští Extraligu, ve které odehrál 4 sezony a navzdory nízkému věku má pálkařský průměr .280 a OBP .464. Zejména v uplynulé sezoně se Prokopovi v soutěži velmi dařilo, když byl se sedmi homeruny třetím nejlepším mužem v soutěži. Jeho OBP .464 jej také vyneslo do TOP 3 v české nejvyšší soutěži. Nyní bude své zručnosti zlepšovat v krajině vycházejícího slunce.

Pro české fanoušky je dobrou zprávou, že jeho působení můžou sledovat živě. Své domácí zápasy tým z Kanagawy v minulém roce přinášel na svém YouTube kanálu.

神奈川フューチャードリームス

プロ野球独立リーグ「ルートインBCリーグ」に所属する神奈川フューチャードリームスの公式YouTubeチャンネルです! チームの情報を動画にて配信中📹✨ ぜひチャンネル登録をお願いします!

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..