MBMLB

MLB: Blake Snell podepsal se San Fracisco Giants

Podle Jona Heymana z New York Post se San Francisco Giants ulovili nejlepšího startujícího nadhazovače na trhu a dohodli se s Blakem Snellem na dvouleté smlouvě na 62 milionů dolarů.

To, že Snell zůstal tak dlouho nepodepsaný, bylo velkým překvapením vzhledem k tomu, že má za sebou výborný rok. Vypadalo to, že on a agent Scott Boras možná zvolili špatnou taktiku vyjendávání a nakonec nezískali tolik, kolik chtěli. Stejně jako další klienti Borase.

Cody BellingerMatt Chapman podepsali v podstatě jednoleté smlouvy, když se jim nepodařilo získat vhodně úměrné nabídky, které by se uplatnili i do dalších let. Tato dohoda Snella s Giants je tak mnohem menší, než si hráč a agent Boras určitě představovali před zahájením offseason. Vítězové Cy Young Award obvykle nejsou v pozici, kdy by se museli potýkat s nezájmem na trhu volných hráčů.

Radost z podpisu ale bude mít organizace San Diego Padres. Ta má nyní nárok na další výběr v draftu, protože Snell podepsal smlouvu s jiným týmem poté, co odmítl jejich kvalifikační nabídku ve výši 20,3 milionů dolarů.

Ale zpátky k Snellovi. Ten měl ve 32 startech měl nejlepší ERA v MLB 2.25 a 3,44 FIP, přičemž dosáhl poměr 11.7 strikeoutů na devět směn. Za to si odnesl National League Cy Young Award, když v hlasovacích lístcích byl v 28 případech z 30 na prvním místě.

Snell by měl vyřešit problém rotace Giants. Ta byla kolektivně silná, ale pouze Logan Webb, Alex CobbSean Manaea hodili přes 100 směn. Nyní mají Giants další eso do páru s Webbem, který byl na druhém místě hlasování o Cy Young Award. V San Franciscu ale hlavně doufají, že mu vydrží zdraví, protože různé problémy Snella v minulosti dokázali výrazně limitovat.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..