MBOstatní

Draky i Eagles čekají první zápasy nového Poháru Mistrů

Již ve středu večer od 19:00 se rozehraje nový ročník evropského baseballového Poháru Mistrů. V něm budou český baseball zastupovat Draci Brno a Eagles Praha. Ti se v konkurenci dvou německých týmů poperou o titul evropského šampiona.

WBSC Europe se letos rozhodla pro změnu formátu, když se Pohár Mistrů nehraje turnajovým způsobem, ale ligovým. Čtveřice týmů si to rozdá stylem každý s každým doma i venku. Hracím dnem je středa a základní část skončí koncem srpna. První dva týmy pak následně koncem září odehrají finále a my doufáme, že v něm uvidíme alespoň jednoho českého zástupce.

⚾🥎🖐 WBSC Europe on Twitter: “In a shift from the traditional tournament format, the Baseball European Champions Cup is set to debut as a pilot league in 2024 🏆The four participating teams have now finalized their rosters for this competition ⚾️More info: https://t.co/7b1XNcGvXW#BaseballEurope #BBEuroCup pic.twitter.com/xC5Ai0Nqtv / Twitter”

In a shift from the traditional tournament format, the Baseball European Champions Cup is set to debut as a pilot league in 2024 🏆The four participating teams have now finalized their rosters for this competition ⚾️More info: https://t.co/7b1XNcGvXW#BaseballEurope #BBEuroCup pic.twitter.com/xC5Ai0Nqtv

Velkým mínusem Poháru Mistrů je absence italských a nizozemských týmů. Zejména některé italské celky v minulosti volaly po tomto formátu, aby jej pak ignorovaly. O to větší šanci mají české kluby na to, aby Pohár Mistrů vyhrály. Vždyť dosavadním nejlepším úspěchem je 3. místo brněnských Draků. Proti nim ale stojí dva velmi silné celky Německa. Zejména tým z Regensburgu má dlouhodobě ambice zařadit se mezi evropskou elitu.

To stejné se ale dá říct také o dracích, kteří se netají tím, že by letos chtěli Pohár Mistrů vyhrát. „Tím, že nakonec zůstaly jen čtyři týmy, tak bychom chtěli Pohár vyhrát. Kvůli vyrovnané Extralize nemůžeme jít do toho úplně naplno, ale určitě se pokusíme zabojovat o vítězství. Uvidíme, co se pak bude dít. Jestli za to budeme nějak oceněni,“ řekl pro web baseball.cz Hynek Čapka.

Draci vstupují do Poháru domácím soubojem právě s Regensburgem a tento zápas slibuje velmi zajímavý baseball. Vždyť v týmu Legionäre najdeme mimo jiné také Terrella Joyce, jenž kdysi v Dracích působil a v Ostravě se výrazně zapsal do extraligové historie. Pokud máte večer čas, tak si rozhodně nenechte zápas ujít přímo ve YD Areně. Vstupenky si již nyní můžete zakoupit na smsticket.cz.

Baseballisté Eagles jsou příjemným zjevem letošní Extraligy a začátek sezóny je zastihl v dobré formě. Do mezinárodní soutěže ale vstupují s respektem. „Jdeme si to vyzkoušet, a hlavně dobře reprezentovat. Uvidíme dobrý nadhozy, což nám pomůže v přípravě na Extraligu. Očekáváme dobrý, kvalitní baseball a uvidíme jaký bude mít první ročník odezvy,“ citoval baseball.cz manažera Michala Müllera. Pražané bohužel ale po uplynulém víkendu evidují velkou ztrátu, když si achilovku poranil Jan Výbora a letos pro něj s největší pravděpodobností sezóna skončila.

Eagles začnou působení v soutěži venkovním utkáním v Heidenheimu, který má mimo jiné na soupisce Daniela Vavrušu. Nejbližší domácí zápas na Pražany čeká až 12. června proti Regensburgu a klub zatím nezveřejnil ceny vstupenek.

Pokud se náhodou nemůžete dostat na stadion, tak všechny zápasy můžete sledovat na nové streamovací platformě WBSC Europe na adrese https://wbsce.tv. Jeden zápas stojí v 8 Eur (cca. 200 korun). Celý ročník pak vyjde na 30 €.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..