ČeskoMB

EXL: Kotlářka i potřetí proti Drakům s nulou

V pondělí se v Brně dohrávalo odložené páteční utkání mezi domácími Draky a Kotlářkou Praha. V ní mohli Pražané zabojovat o první výhru v této sérii.

Pražané v předešlých dvou utkáních série nedokázali stáhnout ani jeden doběh. Že se aktuálně na pálce trápí nakonec ukázal i pondělní duel, protože Kotlářka v něm znovu nedokázala přidat doběh. Přitom šance na skórování si její pálkaři vytvořili, několikrát měli běžce na třetí metě, ale v rozhodující chvíli bod nestáhli. Kotlářce tak nepomohl výborný výkon Wesleyho Roemera na kopci, který v pěti směnách svému bývalému klubu povolil pouze jeden hit.

Za domácí házel velmi dobře Jose Medina, který odházel šest směn, v nichž soupeři povolil pouze dva hity a jednu metu zdarma. Draci ale nezvykle chybovali v obraně a Kotlářce dávali šance hlavně po svých errorech. Po Medinovi šel nadhazovat Jan Vašourek a ten navázal na svého předchůdce, když ve třech směnách nepovolil žádný doběh.

O vítězi tak rozhodla situace z osmé směny, kdy Draci poslali poprvé na pálku nového muže v sestavě Edgara Munoze. Ten si vystál metu zdarma, aby pak Jonáš Krejčí odpálil míč do pravého pole. Tam jej nedokázal posbírat Adam Matuška a Munoz díky tomu doběhl až na třetí metu. Arnošt Dubový jej pak stáhl pro jediný a rozhodující doběh v zápase.

Draci tak vyhráli i třetí vzájemný zápas a s bilanci 7 výher a 3 prohry se vyrovnali Nuclears i Hrochům na prvním místě extraligové tabulky.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..