ČeskoMB

EXL: Páteční zápasy vyhráli Draci a Eagles

Dvěma zápasy odstartovalo v pátek večer 7. kolo baseballové Extraligy. Kvůli dešti se nehrálo na Hluboké a zápas s Arrows se přesunul na sobotní dopoledne.

Do Brna přijelo pražské Tempo, které vyzvalo domácí Draky. Jenže hned od první směny muselo dotahovat ztrátu, protože domácí v úvodním inningu dokázali stáhnout tři doběhy. Hostující manažer Lubomír Čuhel sám sebe napsal jako startujícího nadhazovače a nakonec vydržel na kopci 5.2 směny, ve kterých Draci stáhli 6 bodů. Trenér nadhazovačů Marcus Fukuhara pak duel na kopci Pražanů doházel, aniž by povolil doběh.

Na domácím kopci zase řádil Jhenderson Hurtado, který v šesti směnách rozdal 12 strikeoutů a povolil pouze jeden hit. Další 3 strikeouty přidal Jan Vašourek, jenž utkání doházel. Obhájci titulu tak zvítězili 6-0 a i nadále se drží na prvním místě tabulky.

Eagles přehráli Třebíč

V prvním utkání proti Eagles vsadili Nuclears na Camerona Lisse, jenž letos předvádí velmi dobré výkony. Jenže v dohrávce druhé směny na něj dokázali domácí zatlačit a i s přispěním chyb v obraně stáhli 6 bodů. Dvoubodovým homerunem k náskoku přispěl Šimon Blažek. Od páté směny pak šel házet Lukáš Smějkal, jenž si vedl lépe, než jeho spoluhráč a Eagles ve zbytku duelu povolil jenom jeden doběh.

Na straně domácích si vedl velmi dobře Japonec Natsuki Tamba, jenž odházel 7 směn a Třebíč v nich zaznamenali jediný doběh. Sebeobětujícím odpalem se o něj postaral Ryan Johnson, když stáhl na domácí metu Vojtěcha Šabackého.

Hosté v útoku ožili v osmé směně, kdy Tambu vystřídal Jan Fejt. Ten se pral se strikezónou a nakonec směnu ani nedoházel. Se dvěma outy a za stavu 7-4 jej nahradil Tadeáš Zavadil. Ten dokázal směnu rychle uzavřít. V deváté směně již domácí nadhazovač nikoho na metu nepustil a dovedl Eagles k výhře. Nuclears zápas prohráli, ačkoliv měli stejně hitů jako domácí a v obraně udělali o chybu méně. Domácí ale k výhře dovedla povedená druhá směna.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..