MBMLB

MLB zveřejnila místa, kde se bude hrát World Baseball Classic 2026

Další ročník turnaje World Baseball Classic se odehraje až za dva roky, ale my již nyní víme, která města jej budou hostit. Česká reprezentace si tak zahraje na jednom z těchto čtyř míst – Tokio, San Juan, Miami a Houston.

Při své poslední účasti hráli Češi právě v hlavním městě Japonska a dá se předpokládat, že i pro nadcházející turnaj budou nasazeni do japonské skupiny. Zajímavostí je, že v Tokyo Dome se hrály zápasy WBC na každém z předchozích ročníků, čímž se žádné jiné místo pochlubit nemůže. Loni navíc fanoušci v Tokiu stanovili nový rekord v návštěvnosti, když jich na stadion přišlo na zápasy přes 361 tisíc.

Naopak po třinácti letech se bude jedna ze skupin WBC hrát v San Juanu v Portoriku. Právě na tomto místě se zrodil jediný no-hitter v historii WBC, který zaznamenal Shairon Martis z Nizozemska v roce 2006.

A World Baseball Classic NO-HITTER! 18-year-old Shairon Martis throws an abbreviated no-no!

Shairon Martis throws the first ever no-hitter in World Baseball Classic play as he shut down Panama in Netherlands’ 10-0, 7-inning win. Don’t forget to subscribe! https://www.youtube.com/worldbaseballclassic Follow us elsewhere too: Twitter: https://twitter.com/WBCBaseball Instagram: https://www.instagram.com/wbcbaseball/ Facebook: https://www.facebook.com/worldbaseballclassic Visit our site for all baseball news, stats and scores! https://www.mlb.com/

Dalším místem, kam se turnaj opětovaně vrací, je Miami. To hostilo zápasy WBC i v minulém roce včetně památného finále mezi Japonskem a USA.

Naopak poprvé v historii se bude hrát World Baseball Classic v Houstonu. Dějištěm bude stadion Houston Astros Minute Maid Park.

Tchaj-wan bude hostit kvalifikaci

Ačkoliv ještě MLB oficiálně neoznámila místa pro konání kvalifikačních skupin, tak na různých webech prosákla zpráva, že jedním z míst by měl být Tchaj-wan. 22. května dokonce nový prezident World Baseball Classic Jim Small osobně navštívil nový krytý stadion Taipei Dome, který by měl hostit tuto kvalifikační skupinu. Dle serveru sportsv.net by v této skupině měli hrát kromě domácích také týmy Nikaragua, Jihoafrická republika a Španělsko.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..