MBOstatní

Pakistán spouští profesionální baseballovou ligu. Láká i Evropany

Pákistánská baseballová federace před pár dny oznámila, že pracuje na spuštění nové profesionální baseballové ligy. Ta by měla začít se čtyřmi týmy v nichž by mělo působit 40 zahraničních hráčů.

Federace již oznámila, že dva z klubů, které by měly v soutěži působit, již byly prodány investorům. Pro další aktuálně investory hledá. Bohatí kupci by měli zaručit, že bude tamní soutěž plně profesionální.

Dle sociálních profilů Pákistánské federace by mělo v každém z týmů působit 10 profesionálních hráčů ze zahraničí. Pro nás je důležité, že otevírají rovnou 20 míst pro hráče z Evropy. Ti by tak měli tvořit polovinu zahraničních baseballistů v lize. Registrovat se do draftu můžou hráči přes Instagram a Twitter @pakbaseball.

Pakistan Federation Baseball 🇵🇰⚾️ on Twitter: “We are opening 20 spot for European players in Pakistan Baseball League. To register for draft in our next year Pro Ball please send your bio DM to us on IG/Twitter @pakbaseball pic.twitter.com/CfNP70LKNS / Twitter”

We are opening 20 spot for European players in Pakistan Baseball League. To register for draft in our next year Pro Ball please send your bio DM to us on IG/Twitter @pakbaseball pic.twitter.com/CfNP70LKNS

Otázkou je, jak je na tom tamní baseballová infrastruktura. Pákistán má sice bohatou kriketovou historii, ale baseball je v této krajině na vzestupu a fanoušci jej mohli vidět i v kvalifikaci na World Baseball Classic.

Pakistan Federation Baseball 🇵🇰⚾️ on Twitter: “A beautiful baseball field in Pakistan. Hoping to develop these fields further with fences, dugouts, batting cage, bleachers and pitching mounds for pitcher training. pic.twitter.com/B7XAIM2JR1 / Twitter”

A beautiful baseball field in Pakistan. Hoping to develop these fields further with fences, dugouts, batting cage, bleachers and pitching mounds for pitcher training. pic.twitter.com/B7XAIM2JR1

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..