ČeskoMB

Češi si na podzim zahrají také na Tchaj-wanu

Kromě listopadové dvojzápasové série se světovými jedničkami z Japonska odehrají Češi další dva duely s týmem z nejlepší pětky. Začátkem listopadu totiž odehrají dva duely proti Tchaj-wanu, který se také připravuje na turnaj Premier 12.

Oba zápasy se odehrají v termínu 2. a 3. listopadu v Tchaj-wanu a Češi budou moct jako jedna z prvních reprezentací atmosféru i zázemí nově vybudovaného krytého Taipei Dome. Ten do svých útrob pojme až čtyřicet tisíc baseballu chtivých fanoušků.

I za tímto dvojzápasem stojí velmi zajímavý příběh. „Je to skutečně pokračování Jamese Bonda. Před několika měsíci nám Japonci napsali, že by si chtěli udělat schůzku. Domluvili jsme si čas a oni přiletěli tady na tajnou akci. Oni spolu s Tchaj-wanem organizují Premier 12 a když Tchajwancům řekli, že hrají s námi, tak oni chtěli také,“ usmívá se manažer reprezentace Pavel Chadim.

Česká reprezentace odehraje s Tchaj-wanem zmíněné dva oficiální zápasy v Taipei Dome a pak ještě jeden tréninkový o den později o délce sedm směn. Není to přitom tak dávno, kdy vedení reprezentace pro přátelské zápasy domlouvalo týmy nižší kategorie. Nyní Češi před Japonci chtěli hrát s Nizozemci, kteří jsou dlouhodobě nejlepší na starém kontinentu, ale možnost hrát s Tchaj-wanem si nemohli nechat ujít. „Chtěli jsme s nimi hrát. Nizozemci měli zájem, ale nakonec se budou připravovat na Arubě. Ale že budeme mít nabídku připravit se na Japonsko zápasy s Tchaj-wanem… S trochou nadsázky můžeme říct, že Tchaj-wan bude součástí naší přípravy na Japonce,“ říká hlavní trenér národního týmu.

Nově postavený Teipei Dome přivítá i české baseballisty

Protože v listopadu bude mít většina hráčů národního týmu již pár týdnů po sezóně, plánuje trenérský štáb kemp v Praze na Tempu dva týdny před odletem. „Nabídli se nám Švýcaři, že by chtěli s námi absolvovat přípravu,“ prozradil Pavel Chadim. Tým by pak měl z Česka odletět 30. října.

Česká reprezentace tak v rozpětí několika dní odehraje 5 zápasů se soupeři, kteří dlouhodobě patří mezi světovou elitu. Japonsko a Tchaj-wan byli dokonce ještě před dvěma lety na prvních dvou místech žebříčku WBSC baseballových zemí.

„Je to ocenění našich kvalit a naší práce. Na Tchaj-wanu jsme odehráli mnoho světových šampionátů mládeže. Pamatuji si úspěch naší třiadvacítky, která tam skončila pátá. Tato série je velmi prestižní, protože ji organizuje profesionální tchajwanská liga CPBL. Určitě se budeme chtít předvést v nejlepším světle, i když to nebude jednoduché, protože tam budeme celý náš trip začínat,“ říká předseda České baseballové asociace Petr Ditrich.

Fanoušci českého baseballu ale nemusí čekat na zápasy s Tchaj-wanem a Japonskem až do listopadu. Již začátkem července totiž výběry obou zemí nastoupí proti národnímu týmu na domácím Pražském baseballovém týdnu, který tak slibuje jednu z nejlepších podívaných ve své více jak čtyřicetileté historii. Vstupenky na Pražský baseballový týden jsou stále k dispozici v prodejní síti Ticketportál.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..