ČeskoMB

Draci si připsali další výhru v Poháru Mistrů. Eagles těsně prohráli

Ve středu pokračoval evropský Pohár Mistrů dalšími zápasy. V nich oba čeští zástupci sehráli velmi vyrovnané duely s rozdílnými konci.

Dlouho pomýšleli baseballisté Eagles o skalpu Regensburgu. Ve třetí směně je poslal do vedení 1-0 svým odpalem Michal Antoň, když stáhl Lukáše Derganze. Následně došlo na několik minut k přerušení utkání kvůli zranění hlavního rozhodčího, jenž nakonec musel být vystřídán.

Emmanuel Herrera na kopci dlouho držel domácí pálkaře, ale v sedmé směně již ztratil nad nadhozy kontrolu a daroval dvě mety zdarma. Pražané tak poslali do hry Vasko Koleva, ale ten nedokázal zabránit tomu, aby oba běžci doběhli pro body. V dalších dvou směnách již Michale Miceli na kopci domácích dokázal vedení udržet a Eagles tak prohráli těsně 1-2.

Fanoušky pražského týmu navzdory prohře může těšit velmi dobrý výkon celého týmu, který vyšperkoval Marek Slabý parádním zákrokem v obraně.

Drama v Brně

Draci si proti Heidenheimu naordinovali menší bullpen game, když evidentně šetřili nadhazovače pro extraligový program. Jhenderson Hurtado a po něm Jose Medina odházeli po dvou směnách. Filip Čapka pak přidal tři. Důležité ale bylo, že všichni tři nepovolili žádný doběh.

Naopak ve druhé směně šli do vedení 1-0 po odpalu Filipa Moštěka, aby v další směně navýšil vedení dvoubodovým homerunem Martin Kalábek. V šesté směně pak Arnošt Dubový stáhl Šimona Klacla pro čtvrtý doběh a s nadějemi Draků to vypadalo nadějné.

Jenže pak přišla osmá směna a vedení bylo najednou pryč. Draci do ní poslali na kopec Jana Vašourka a ten nejdříve povolil tříbodový homerun Shawnu Larrymu, aby o chvíli později stáhl vyrovnávající doběh David Dinski.

Protože v deváté směně Tomáš Urbánek ani Mike Bolsenbroek doběhy nepovolili, tak o vítězi muselo rozhodnout nastavení. V něm byli nejdříve hosté blízko k dalším bodům, když s jedním outem obsadili všechny mety. Domácí jim v tom ale zabránili výborně zahranou double play.

Draci vstoupili do dohrávky ještě lépe, když dobře položenou ulejvku Matiase Takedy nedokázal Bolsenbroek rychle posbírat a domácí měli plné mety bez outu. Heidenheim tak poslal na kopec nového muže Drew Janssena. Proti němu se jako první postavil Šimon Klacl. Ten ukázal pevné nervy a dobré oko, aby si vystál metu zdarma, což Drakům přineslo výhru 5-4.

Brňané jsou tak jediným týmem, jenž nemá po dvou kolech prohru. Naopak Eagles stále na výhru v Poháru Mistrů čekají. Již za týden se fanoušci můžou těšit na jeho další kolo, když Eagles doma přivítají Regensburg a Draci jedou do Heidenheimu.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..