ČeskoMB

EXL: Eagles Praha porazili Hlubokou i doma

Až v pondělí se znovu střetli Eagles s Hlubokou po bláznivém středečním vstupu do série. Tentokrát to až tak dramatické nebylo, i když Hluboká nebyla daleko tomu, aby se jí povedl comeback.

Domácí Eagles totiž do zápasu vstoupili velmi dobře a již po první směně vedli 3-0. O jeden ze stažených bodů se postaral Willie De La Barcena, jenž se tak osamostatnil v čele statistiky RBI, jichž má aktuálně 21.

Ve čtvrté směně poslali hosté na kopec Vojtěcha Vlacha místo Williama Nahmense, jenž házel i ve středu a to evidentně domácím vyhovovalo. S přispěním jedné chyby v obraně totiž hned v dohrávce přidali dalších pět doběhů a díky tomu vedli již 8-2.

Tomáš Duffek na kopci ale v páté směně povolil další tři doběhy a tak jej pak vystřídal Vasko Kolev. Ten ale povolil v následující další dva a najednou již Sokol prohrával pouze 7-8. Domácí tak nechtěli nechat nic na náhodu a do posledních dvou směn šel na kopec i jejich startér středečního duelu Natsuki Tamba. Ten již další úspěšné odpaly nepovolil.

Navíc Eagles v dohrávce osmé směny přidali další dva doběhy a odskočili na konečných 10-7. O poslední bod se svým třetím hitem postaral Šimon Blažek, který stáhl celkem 3 body v tomto utkání.

Eagles si tak stále drží třetí místo v tabulce Extraligy a postup do semifinále tak stále mají ve svých rukách. Naopak Hluboká potřebuje vítězit, jinak již brzy nebude mít ani matematickou šanci na postup do bojů o titul.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..