MBOstatní

Mistrovství Evropy v baseballu v roce 2027 bude hostit Německo

WBSC Europe oznámila místo, které bude hostit evropský baseballový šampionát. A pro české fanoušky je to velmi dobrá zpráva, protože turnaj se bude hrát jen několik kilometrů za českými hranicemi v německém Regensburgu (Řeznu).

Český baseball má právě na tamní Wolf Armin Arenu velmi dobré vzpomínky, když tam v roce 2022 vybojoval postup na World Baseball Classic. Na stejném místě se již hrála jedna ze skupin ME 2014 a jen za několik dní se v Regensburgu rozehraje juniorský šampionát.

„Pořádání velkých mezinárodních akcí bylo vždy klíčové pro růst baseballu v Regensburgu, což výrazně zvyšovalo popularitu a zájem o tento sport,“ sdílel své nadšení místní organizační výbor v tiskové zprávě WBSC Europe, „S nezbytným přípravným časem do roku 2027 se snažíme uspořádat mistrovství Evropy událost, která překonává všechny předchozí v Regensburgu.“

Paradoxně tak již máme oficiální lokalitu pro ME 2027, ale stále nevíme, kde se bude hrát v příštím roce. Nadcházející šampionát měl totiž hostit Izrael, ale ten se pořadatelství vzdal a WBSC Europe zatím neoznámila, kdo hostitelství převezme.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..