ČeskoMB

Třetí kolo Poháru Mistrů nepřineslo žádnou českou výhru

Dalšími dvěma zápasy skončila první polovina základní části letošního evropského Poháru Mistrů. A po tomto kole již nemáme tým bez prohry. Navíc Eagles stále na výhru čekají.

Baseballisté Eagles Praha se poprvé v poháru představili před svými fanoušky, kdy přivítali německý Guggenberg Legionäre. Pražané nastoupili s Natsuki Tambou na kopci, jehož ale stáhli již po dvou směnách, aniž by povolil doběh. Bylo tak jasné, že trenéři chtějí své nadhazovače šetřit na Extraligu a nikdo z domácích neodházel více jak 2 směny.

Na první doběhy jsme si museli počkat až do čtvrté směny, kdy se českým fanouškům výrazně připomněl Terrell Joyce dvoubodovým homerunem. To bylo z obou stran na dlouhou dobu vše. Skóre se tak měnilo až v deváté směně a znovu na straně Němců. Matyáš Trčka sice ve směně zaznamenal 4 strikeouty, ale také jednu metu zdarma a tři hity. Když k tomu připočteme také chybu v obraně, tak z toho rezultovali 4 doběhy.

Pálkaři Eagles neprožili dobrý zápas, když v celém utkání zaznamenali pouze 2 hity a 15 strikeoutů. I proto si Pražané nepřipsali ani jeden doběh a prohráli 0-6. Pro pražský tým je to již třetí prohra na poháru ze tří utkání a jejich postup do finále je již pouze v rovině teorie.

Draci s první prohrou

Brňané se poprvé vypravili na hřiště svého soupeře, když nastoupili k utkání v Heidenheimu. A v Německu byl k vidění parádní duel startujících nadhazovačů Filipa Čapku a Drew Janssena. Oba startéři předvedli výborný výkon. Zejména domácí Janssen v sedmi směnách umožnil Drakům pouze jeden hit a rozdal 9 strikeoutů. Filip Čapka odházel 6 směn a Heidenheim v nich dokázal stáhnout jenom jeden bod hned v první směně.

Pohroma pro českého mistra přišla v dohrávce sedmé směny. Do ní nastoupil na kopec Tomáš Urbánek a nezačal vůbec špatně, když s obranou zahrál rychlé dva outy. Jenže následně nedokázal přidat třetí a soupeř sbíral jeden hit za druhým. Díky dvěma homerunům nakonec Heidenheim na dva outy stáhl 6 doběhů.

Draci se prosadili až v osmé směně, kdy Janssena nahradil Mike Bolsenbroek a Martin Červinka odpálil dvoubodový homerun. Tím ale Brňané své bodové snažení uzavřeli a zápas skončil v jejich neprospěch 2-7. Pro Draky to je první prohra na letošním Poháru Mistrů a aktuálně tak mají s oběma německými týmy shodnou bilanci 2 výhry a 1 prohru.

Pohár Mistrů se nyní na víc než měsíc odmlčí a pokračovat bude dalšími zápasy 17. července, kdy Eagles přivítají Heidenheim a Draci pojedou do Regensburgu.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..