ČeskoMB

Češi v přátelském utkání podlehli Tchaj-wanu 1-2

Den po skončení Pražského baseballového týdne se na Eagles Parku odehrálo ještě jedno přátelské utkání. V něm český národní tým nastoupil proti Tchaj-wanu.

Češi začali na kopci s Filipem Čapkou, proti kterému soupeř v první směně i s přispěním jedné chyby v obraně stáhli dva doběhy. V dohrávce ale národní tým stáhl manko na jeden bod, když svůj první homerun v českém dresu zaznamenal Ryan Johnson.

“Měl jsem celý týden an to, abych přemýšlel, jaký nadhoz budu hledat. A dostal jsem ho. Byl to třetí nadhoz, 2-seam, který se zkroutil do vnitřní části strikezóny. Takže nadhoz, který sjem čekal, jsem dostal a využil jsem toho,” řekl ke svému odpalu Ryan Johnson. “Byl to můj první homerun, v prvním at-bat. Je to zábavné. Myslím, že je není nějaká historie homerunů při prvních stavech na pálce, takže doufám, že sjem ji založil.”

Od této chvíle patřil duel nadhazovačům, kteří útok prakticky k ničemu nepouštěli. Český startér Filip Čapka tak střídal po čtyřech směnách, v nichž povolil jen dva doběhy a 2 hity.

V úvodu páté směny se postavil na kopec Lukáš Ercoli. Ten sice pustil na metu hned prvního pálkaře, ale pak přišel nádherný moment od Martina Zelenky. Ten parádně skočil po pokusu o ulejvku, který zachytil do rukavice a následně ještě příhozem na první metu vyřadil i běžce. Bohužel Ercoli směny nedoházel, protože kvůli problémům s prstem musel být vystřídán a na kopci se představil mladý Matyáš Trčka.

Trčka předvedl velmi dobrý výkon a zápas dovedl až do sedmé směny, v jejímž průběhu jej nahradil Štěpán Dupal. Ten přinesl českému celku potřebný třetí out a konec útoku soupeře.

“Cítil jsem se velmi dobře. Bylo hezké počasí a plnil jsem svůj cíl, držet nadhozy dole, aby pálkaři nepálili daleko. Nejsem strikeoutový typ. Myslím, že jsem svou práci splnil tak, jak jsem měl,” ohodnotil svůj výkon Matyáš Trčka.

“Češi tak měli v dohrávce poslední šanci s výsledkem něco udělat. Proti byl ale closer soupeře Jung-Wei Zhang. Ten první dva pálkaře vyřadil strikeoutem. Následně dal šanci českému celku Martin Zelenka, jenž si vystál metu zdarma. Následně ale odpal Šimona Blažka skončil v ruce vnějšího polaře, čímž utkání skončilo výhrou Tchaj-wanu 2-1.

Národní tým nyní čeká až srpnová série proti německému týmu a následně asijské turné začátkem listopadu.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..