ČeskoMB

Champions Cup: Po 4. kole se šance na českou účast ve finále vzdálily

Po delší reprezentační pauze se opět dočkali fanoušci evropské nejvyšší klubové soutěže. Ta totiž pokračovala svým čtvrtým kolem a tentokrát nebyla pro české kluby příliš úspěšná.

Baseballisté Eagles Praha měli na domácím hřišti šanci získat první výhru na Champions Cupu. Jenže německý Heidenheim opět ukázal svou sílu a domácí prakticky k ničemu nepustil. Hosté vedli již po první směně 2-0 a nakonec proti Emmanuelovi Herrerovi stáhli ve čtyřech směnách 7 bodů. Teprve střídající Tomáš Duffek na 2 směny Heidenheim zastavil. Po jeho vystřídání ale hráči německého celku přidali další dva doběhy.

To pálkaři Eagles se nedokázali prosadit proti startujícímu Jaredovi Mortensenovi, který jim umožnil pouze 2 hity v pěti směnách. Oba zaznamenal Marcus Weinzimmer, pro kterého to byl první start v Champions Cupu. Mortensen si navíc připsal 9 strikeoutů. Obdobně se dařilo střídajícímu Daltonovi von Schamannovi, jenž byl čtyři směny perfektní a zaznamenal 6 strikeoutů.

2024 Baseball - Baseball European Champions Cup - Game 8 VOITH Heidenheim Heidekoepfe (GER) VS Eagles Praha (CZE) Photos by Jan Beneš

V dresu souepře na pálce zazářil Drew Janssen, jenž odpálil 4 hity. Daniel Vavruša opět nastoupil na pozici catchera a do statistik si připsal 2 hity a jeden stažený doběh.

Heidenheim tak Eagles porazil 9-0 a Pražané jsou tak stále bez výhry. Nyní již na zelenobílé čekají pouze dva zápasy s brněnskými Draky.

Draci podlehli Regensburgu

Ani druhý český zástupce neprožil ideální večer. Stejně jako Eagles, tak i Draci pustili soupeře do vedení 2-0 již v první směně, kdy domácí využili také nepřesného příhozu. Proti startujícímu Jhendersonovi Hurtadovi nakonec Regensburg stáhl 3 body ve třech směnách.

Draci první bod zaznamenali až ve čtvrté směně, kdy Kalábka stáhl na domácí metu Javier Hernandez. Víc ale proti Kieranu Lovegroveovi Brňané nedokázali.

Od čtvrté směny šel na kopec Filip Čapka. Ten byl hned po dvou nadhozech trefen odpalem do nohy, ale nakonec byl schopen pokračovat ve hře a tři směny neumožnil žádné doběhy.

2024 Baseball - Baseball European Champions Cup - Game 7 Draci Brno (CZE) VS Guggenberger Legionäre (GER) Photos by Walter Keller / Catchthefever

Jenže do dohrávky sedmé směny šel házet Tomáš Urbánek, který na kopci vydržel pouze jeden out. Směnu pak šel doházel Jose Medina, ale ani on si nevedl lépe a Daniel Patrice proti němu odpálil grand slam homerun.

Od osmé směny poslali domácí na kopec střídající nadhazovače, ale ani to nepomohlo Drakům ke stažení dalších doběhů. Díky tomu Draci prohráli 1-7.

Oba německé kluby tak mají po čtyřech kolech bilanci 3 výhry a 1 prohra. Zároveň je ale čekají dva vzájemné zápasy. Draci mají bilanci 2 výhry a 2 prohry a Eagles 4 prohry.

Pokud chtějí draci do finále, tak nyní musí dvakrát porazit Eagles, kteří již šanci na finále nemají. Ani to ale Brňanům na postup do finále stačit nemusí. Pokud by se německé celky podělily o výhry, tak bychom měli 3 kluby s bilancí 4-2 a bude hodně záležet na skóre ze vzájemných duelů. To mají momentálně Draci jednoznačně nejhorší 10-18. Oba německé celky mají k plusu 4 doběhy a pokud nebudeme svědky nějakých vysokých výher v utkáních mezi Heidenheimem a Regensburgem, tak je velmi pravděpodobné, že ani letos Česko nebude mít ve finále Champions Cupu zastoupení.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..