ČeskoMB

ME U12: Poslední zápas skupiny přinesl Česku těsnou prohru

Poslední zápas v základní skupině Mistrovství Evropy žáků byl pro českou reprezentaci zároveň soubojem o první místo. V něm narazili na další tým, který již měl zajištěný postup do semifinále, Německo.

Češi nastoupili do zápasu s Markem Švehlou na kopci a ten dokázal udržet nulu první dvě směny. Naopak byli to jeho spoluhráči, kdo stahoval první doběhy. V úvodu druhého inningu zařídil první doběh Adam Pavliš, aby o chvíli později odpálil dvoubodový homerun Dominik Malý.

Mladíkům bohužel nevyšla dohrávka třetí směny, ve které dokázali domácí otočit i zásluhou tříbodového homerunu skóre na 3-5. Na kopec tak šel Mikuláš Bárta, jenž již ve zbytku utkání další body nepovolil.

Češi se v závěru dokázali prosadit již pouze jednou, když Štěpán Švec stáhl jeden doběh. Kýžený vyrovnávající bod již ale nepřidali a Německu podlehli 4-5.

V základní skupině tak Češi skončili na druhém místě a v semifinále tak nastoupí proti vítězi skupiny B Nizozemsku. Druhou semifinálovou dvojici vytvoří Německo a Itálie.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..