ČeskoMB

ME U18: Prohra s Nizozemskem zmařila šance na postup do semifinále

Velmi důležitý duel odehrála ve čtvrtek juniorská reprezentace na evropském šampionátu. V rámci boje o postup do semifinále totiž potřebovala porazit silné Nizozemsko.

Utkání kvůli dešti začalo o dvě a půl hodiny později. To ale nevzalo českým pálkařům chuť a rychle se dostali do vedení 2-0 po singlu Maxe Prejdy, třímetovém odpalu Filipa Kubíčka, jehož pak stáhl Ben O’Rourke.

Bohužel dohrávka se české obraně se startérem Janem Novákem ale vůbec nepovedla. 2 hity, 2 trefení, 2 mety zdarma a jeden error, to vše přispělo k pěti doběhům Nizozemska.

Novák pak ve druhé směně již body nepovolil a střídající Ondřej Vostatek na to navázal dalšími dvěma směnami s nulou. Až v dohrávce páté směny soupeř znovu zabral a přidal jeden doběh. V šesté směně již proti Janu Kozlovi přidali Nizozemci i s další defenzivní chybkou stáhli další 2 body.

To nizozemský startér Kimi Verkruijssen se po dvou dobězích v první směně oklepal a následně již české hráče moc do šancí nepouštěl. Po šesti směnách tak Nizozemci vedli 8-2 a do sedmé šel házet Thijs Helms. Ten zápas ukončil suverénně třemi strikeouty.

Češi tak definitivně přišli o naději na postup do semifinále a zahrají si tak ve skupině o 5.-8. místo. Ještě předtím je ale čeká páteční zápas ve skupině s Francií.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..