ČeskoMB

ME U18: Češi si proti Belgii připsali první výhru

Ve druhém utkání se střetli Češi s Belgií. V tomto utkání si rozhodně nemohli dovolit zaváhat, což se nakonec nestalo a Češi si došli pro výhru 8-2.

Češi měli dobrý vstup do utkání, kdy vedli po prvních dvou směnách již 4-0. V dohrávce čtvrté směny pak náskok navýšili od další 4 body. Nejpilnějším sběratelem úspěšných odpalů v utkání byl Pavel Jozek, který si jako jediný připsal 2 hity

Lukáš Chromý na kopci dal českému celku 4 směny bez umožněného doběhu a položil tak základ pro výhru. Belgičané se prosadili až v závěru proti dvojici Max Lukše a Daniel Sobotka.

“Od prohry s Británií pro nás začíná playoff. Utkání s Belgií jsme dokázali zvládnout. Nadhazovači předvedli dobrý výkon a podrželi nás. V útoku jsme skórovali v důležitých fázích zápasu. Chtěli jsme utkání zvládnout na pět směn, abychom ušetřili síly, ale dva zápasy večer nám vzali nějakou sílu a jsme rádi za výhru,” řekl po výhře manažer Filip Procházka.

Ve středu čeká na Česko od 14:00 zápas se Švédskem a ve čtvrtek také od 14:00 velmi důležitý souboj s Nizozemskem, který rozhodne o možné postupu národního týmu do bojů o medaile.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..