ČeskoMB

ME U18: Češi ukončili působení ve skupině prohrou s Francii

Poslední zápas v základní skupině sehrála v pátek juniorksá reprezentace na letošním Mistrovství Evropy. Navzdory ztrátě šancí na postup do semifinále stále mělo Česko o co hrát. S Francií to byl totiž přímý souboj o třetí místo a lepšího soupeře v sobotním tukání.

Stejně jako ve čtvrtek, tak i v tomto utkání začali Češi lépe. Nejdříve ubránili první pálku soupeře, aby v dohrávce stáhli 2 doběhy po odpalu Jaroslava Moravce.

Jenže pak se rozjel útok soupeře, který nastartovaly také chyby v obraně českého celku a před dohrávkou čtvrté směny již na světelné tabuli svítilo nepříznivé skóre 2-8.

Zatímco Češi vystřídali svého startujícího nadhazovače Maxe Lukeše již ve čtvrté směně, tak Francouz Louis Perrois odcházel z kopce až v dohrávce šesté směny za stavu 3-8, ale se dvěma běžci na metách. Ty proti střídajícímu Duquenoyovi stáhl dvoumetovým odpalem Jan Kozel. Toho následně pustili soupeři na domácí metu po chybě v obraně a najednou to s nadějemi Česka vypadalo mnohem lépe.

Do sedmé směny poslali trenéři na kopec místo Adriána Mücka Daniela Sobotku. Proti němu ale Francouzi stáhli dva body a opět tak stížili české šance na výhru. V dohrávce totiž svěřenci Filipa Procházky potřebovali stáhnout čtyřbodové manko. Z nich stáhli dva po odpalech Moravce a Kozla, což stačilo pouze na snížení skóre na 8-10.

Češi tak prohráli třetí zápas v základní skupině a skončí v ní na 4. místě. V sobotu tak ve skupině o 5.-8. místo nastoupí proti 3. týmu ze skupiny A, který vzejde z dvojice Španělsko-Izrael.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..