ČeskoMB

PBT: Česko porazilo Německo a stále má šanci na finále

V neděli večer čekal na české reprezentanty na letošním Pražském baseballovém týdnu druhý zápas. V něm nastoupili proti Německu, které ve svém prvním zápase prohrálo s Japonskem.

Češi před hnaní vyprodaným Eagles Parkem vstoupili do utkání velmi aktivně a jen dobrá hra obrany soupeře jim zabránila jít do vedení již v první směně. To se ale povedlo o směnu později, kdy odpálil dvoubodový homerun Martin Zelenka.

Němci se proti Janu Tomkovi prosadili až ve třetí směně, když snížili po odpalu Simona Baumgardta. Češi se ale nenechali rozhodit a po dohrávce bylo v jejich táboře znovu veseleji, protože Martin Mužík navýšil vedení dvoubodovým homerunem.

V páté směně ukázali také Němci, že umí pálit daleko. Simon Baumgardt solo homerunem přivítal nového muže na kopci Česka Lukáše Hloucha. Stejný muž pak v sedmé směně zdramatizoval závěr, když stáhl třetí bod již proti Janu Vašourkovi. To bylo naštěstí vše, co Němci ukázali a Češi tka zvítězili těsně 4-3.

“Věděli jsme, jakého budou mít nadhazovače a jaké bude mít nadhozy. Dívali jsme se na video a myslím, že jsme se na mety mohli dostávat malinko víc, ale nakonec se nám je povedlo párkrát stáhnout. Věděl jsem, že hází hodně sliderů, ale vždy se snažím sedět na fast, abych na něm nebyl pozdě. Ale hodil mi slider a pověsil ho na střed, tak jsem po něm švihl a zbytek je historie,” řekl po utkání Martin Zelinka, jenž si odnesl také cenu pro nejlepšího hráče utkání z českého týmu.

V pondělí na Česko čeká nejtěžší soupeř na turnaji Japonsko. To je zatím na turnaji neporaženo. “Strašně se těším. Proti Japonsku jsem nikdy nehrál. Jsou to sice univerzitní hráči, ale ty výkony, co tady předvádí, jsou na výborné úrovni. Bude to velká bitva,” dodává Martin Zelenka.

Češi proti Japonsku nastoupí od 19:00 opět na Eagles Parku. Zápas můžete sledovat také v přímém přenosu ve vysílání ČT Sport.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..