ČeskoMB

Japonsko vítězem 43. ročníku Pražského baseballového týdne

Úterní večer patřil na Eagles Parku finálovému utkání mezi Japonskem a Tchaj-wanem. Oba asijské celky bojovaly o první zlato z pražského turnaje.

Na rozpáleném hřišti se hráči obou týmů do svého soupeře pustili bez jakéhokoliv respektu. V první směně jsme tak viděli po dva doběhy na obou stranách. Nejdříve poslal Tchaj-wan do vedení dvoubodovým homerunem Yu-chuan Fan. Japonci to ale nechtěli nechat bez odezvy a v dohrávce si vytvořili velký tlak. Z něj nakonec vytěžili vyrovnání po odpalech Tsubasy Yoshina a Kenga Yanigadeto.

Po divokém začátku v následujících směnách převzali iniciativu spíše nadhazovači, ale i tak nebyla nouze o pěkné odpaly a zákroky v poli. Zejména Japonci se častěji dostávali na mety, ale nedokázali běžce stahovat pro body. V páté směně jim tak dal lekci z efektivity Wei-chi Chu, jenž odpálil solo homerun a Tchaj-wan znovu vedl.

V šesté směně ale znovu udeřili Japonci, kteří se dvěma doběhy dostali poprvé v utkání do vedení. To navýšili o směnu později po chybě obrany Tchaj-wanu.

V osmé směně bohužel došlo k nešťastné události, kdy rozhodčího nešťastně trefil míč do krku a odvést z hřiště jej musela až záchranná služba. Zápas se tak na čtvrthodinu přerušil.

V závěru již tchajwanští hráči nenašli dostatek sil na zvrat v utkání a Japonsko tak zvítězilo 5-3. Světové jedničky v Praze potvrdily roli favorita, když celým turnajem prošly bez prohry a poprvé v historii vyhrály Pražský baseballový týden.

“Jsme hodně šťastní, že jsem vyhráli tuto trofej. Praha je nádherné město a zápasy měly vysokou úroveň. Byla to skvělá zkušenost,” řekl po turnaji nejlepší pálkař celého turnaje Motomu Iiyama.

Oba finalisté zamíří do Nizozemska, kde odehrají prestižní Harleem Baseball Week. Tchaj-wan ještě ve středu odpoledne odehraje přátelské utkání s českou reprezentací.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..