ČeskoMB

PBT: Češi zvládli drama s Německem a získali bronzové medaile

V úterý odpoledne odehráli čeští baseballisté své poslední utkání na letošním Pražském baseballovém týdnu. V něm se střetli s Německem v boji o třetí místo.

Hned první směna ukázala, že motivace českých hráčů uspět na domácím turnaji je hodně vysoká. Češi v ní protočili celý lineup a dokázali stáhnout pět doběhů. Tím také vytavili stopku Simonu Grossovi na kopci soupeře a Němci pak posílali na nadhoz v každé směně jiného muže.

Po třetí směně na tabuli svítilo skóre 7-0, když další dva doběhy stáhl dalekým odpalem Marek Krejčiřík, jenž byl nejlepším českým pálkařem utkání.

Startér národního týmu Lukáš Hlouch vydržel na kopci 5 směn a povolil v nich pouze 2 doběhy. K tomu přidal také 4 strikeouty.

Od šesté směny poslali na kopec Jana Vašourka. Ten zvládl velmi dobře šestou směnu, ale v sedmé proti němu soupeř obsadil všechny mety a situaci šel zachraňovat Lukáš Pacal. Bohužel pro Česko Němci dokázali všechny tři hráče stáhnout pro bod a najednou již bylo vedení národního týmu pouze dvoubodové.

V osmé směně Finn Bergmann ještě více přiblížil Německo k vyrovnání, když stáhl šestý doběh svého celku.

Poslední směnu šel na kopec Ondřej Vank, jenž měl za úkol duel dovést do vítězného konce. To se mu povedlo, ačkoliv Liedtke s jedním outem odpálil dvojmetový odpal. Mladý český closer ale situaci zvládl a Češi mohli slavit zisk bronzových medailí po výhře 7-6.

“Byli jsme již několikátý den na hřišti. Bylo totální horko, takže jsme se s tím v rámci možností poprali dobře. Na začátku jsme jim hned naložili. Potom jsme trošku polevili a Německo nás dotáhlo. Naštěstí jsme v koncovce byli silnější a dokázali jsme udržet výhru,” řekl po utkání autor dvou hitů Martin Kalábek.

“Bylo to super. Podle mně pro tyto momenty každý nadhazovač žije a je to možnost vzít zápas do svých ruk. Já si tyto momenty užívám. Pavel Chadim mi řekl, že pro tyto momenty tu budu. Tak jsem toho využil a dopadlo to dobře,” usmíval se po utkání Ondřej Vank.

Český tým ještě čeká ve středu jeden přátelský zápas s Tchaj-wanem, se kterým se utkají od 13:00 na Eagles Parku.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..