MBOstatní

PBT: Homerun Derby vyhrál Tchaj-wanec Tseng

V pondělí odpoledne se na Eagles Parku uskutečnilo tradiční Homerun Derby Pražského baseballového týdne. To nakonec jednoznačně ovládl tchajvanský baseballista Yu-Ching Tseng.

Celé klání otevřel Japonec Misho Nishikawa, který v 90 sekundách odpálil 5 homerunů a nastavil tak laťku pro další hráče. Po něm následoval český reprezentant Martin Zelenka. Ten poslal za plot 2 míče. Třetí míč letící za plot byl možná nejdelším odpalem Homerun Derby, ale bohužel pro českého pálkaře letěl mimo výseč.

Po Zelenkovi se do pálkařského boxu postavil jediný levák z kvarteta soutěžících Yu-Ching Tseng z Tchaj-wanu. Ten dokázal posílat míč daleko a nakonec si připsal 7 homerunů. A to ještě vypustil posledních 15 vteřin, které měl k dispozici. Tímto výkonem také zmařil šance Martina Zelenky na postup do dalšího kola.

“Bylo to lepší, než na All Star Game na Tempu, ale nedá se nic dělat. Nevyšlo to tak, jak jsem chtěl. Snad příště to bude lepší,” usmíval se po skončení Homerun Derby český pálkař.

Němec Shawn Larry tak věděl, že potřebuje k postupu do dalšího kola alespoň 5 odpalů za plot. A pustil se do toho zostra, když již po 20 sekundách měl na kontě 2 homeruny. Pak již ale nedokázal dát svým odpalům dostatečnou razanci a nakonec skončil na čísle 3.

Do finále tak putovali Nishikawa a Tseng. Finálové kolo bylo zkrácené na 60 sekund a otevřel jej japonský pálkař. Ten ale nedokázal navázat na svůj výkon z předešlého kola, když si připsal 2 homeruny. To nedělalo problém překonat jeho tchajvanskému hráči, který poslal za plot 3 míče, aniž by na to potřeboval celý vymezený časový limit.

“My nemáme tak velké hráče, jako Česko, či Německo, takže jsem se snažil trefit míč co největší silou. V prvním kole Mishikawa odpálil 5 homerunů, takže to byl pro mně trochu stres, ale jsem strašně rád, že jsem ho porazil. Je to moje první vítězství na jakémkoliv Homerun Derby,” neskrýval spokojenost vítěz této dovednostní soutěže. Ten si pak přebral cenu od nejlepšího homerunáře českého baseballu Pavla Budského.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..