ČeskoMB

Češi vstoupili do German Series vítězně

V pátek večer odehráli v Třebíči čeští baseballisté první zápas série s Německem. 412 fanoušků přímo na místě sledovalo výhru národního týmu 8-6.

Manažer Pavel Chadim před zápasem slíbil, že postaví na kopec nadhazovače domácích Nuclears a své slovo dodržel. V zápase tak začínal Lukáš Hlouch, jenž tři směny nepovolil žádný doběh. V dalších dvou jej pak napodobil Ryan Johnson a po něm pak ve dvou směnách Lukáš Pacal.

Pálkaři národního týmu stáhli první doběh až v dohrávce čtvrté směny, když si první hit v mužském reprezentačním dresu připsal Michal Šindelka.

Tím se rozjela česká útočná mašina, které pomáhaly také chyby v obraně soupeře a po sedmé směně Česko vedlo již 7-0.

Jenže již na Pražském baseballovém týdnu Němci ukázali, že se rozhodně nevzdávají a jinak tomu nebylo ani tentokrát. V osmé směně šel na kopec Filip Kollmann, jehož nadhozy soupeři evidentně vyhovovaly a Německo se čtyřmi doběhy přiblížilo na dostřel. V dohrávce sice Šimon Klacl doběhl pro osmý bod, ale závěrečné slovo měl soupeř.

Jake Rabinowitz šel v deváté směně na kopec, aby dovedl zápas k výhře. Souepř však se dvěma outy obsadil všechny mety a drama bylo na světě. Po dvojmetovým odpalu Helmiga byl rozdíl ve skóre pouze dvoubodový. Následně si ale Rabinowitz pomohl strikeoutem a Češi mohli slavit první výhru v sérii.

Druhý zápas série se odehraje v sobotu od 19:00 v pražském Eagles Parku. Sledovat jej opět můžete živě na místě, případně na ČT Sport Plus a baseballczech.tv.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..