ČeskoMB

EXL: Draci i Hroši jsou výhru od postupu do finále

Ani třetí zápasy v obou semifinálových sériích nepřinesly výhru Ostravy případně Eagles. Oba brněnské týmy tak drží neporazitelnost a chybí jim jen jedno vítězství k postupu do Czech Series.

Draci ve YD Areně po vysoké výhře v Ostravě vstoupili do nedělního duelu velmi dobře, když hned v první směně proti Ondřeji Satoriovi stáhl doběh Alex Monsalve. Další dva doběhy pak přidali ve čtvrté směně po odpalech Michala Šindelky a Jakuba Winklera.

Až v páté směně se poprvé proti Janu Vašourkovi prosadili i hosté, když Matyáše Kozla stáhl na domácí metu Jakub Malík. Draci ale našli odpověď hned v dohrávce, když Filip Moštěk doběhl po divokém nadhozu Jana Kozla, jenž v průběhu směny nahradil Satoriu.

Do osmé směny šel na kopec domácích Vojtěch Ventruba, kterého přivítal třímetovým odpalem Matyáš Kozel. Ten následně doběhl pro druhý bod Ostravy v zápase. Draci ale znovu odpověděli vzápětí, kdy pátý doběh stáhl Monsalve. V deváté směně již ostravští nedokázali přidat žádné body a Draci vyhráli 5-2.

Před pátečním utkání na Arrows Parku tak mají úřadující mistři tři “mečboly”, když jim stačí jednou vyhrát a postoupí do finále. Naopak Ostrava již má “nůž na krku” a nemůže si dovolit zaváhat.

Hroši znovu vítězně

Nepříliš očekávaná dvojice nastoupila proti sobě na kopci ve třetím utkání série mezi Hrochy a Eagles. Pražané vsadili na Koyu Uemuru a Brňané na Martina Gieciho. Tento tah nakonec vyšel lépe pro Hrochy, když slovenský reprezentant v šesti směnách nepustil ani jeden doběh. Stejným způsobem na něj navázal Ivan Zavala a domácím tak stačil jediný doběh k tomu, aby zvítězili.

Brňané jich nakonec stáhli pět, když čtyři zaznamenali již v dohrávce druhé směny. Pátý pak stáhl Matěj Menšík v páté směně. Hroši díky tomu zvítězili 5-0 a stejně jako Draci jsou jeden krok od postupu do finále. Ten si můžou zajistit již další pátek večer na Eagles Parku

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..