ČeskoMB

Němci porazili Česko i podruhé a ovládli přátelskou sérii

Až nedělní zápas měl určit vítěze letošní German Series. Ten přinesl asi nejdramatičtější a nejzajímavější duel z celé série, který nakonec skončil výhrou Německa.

Vedení se celý duel přelévalo ze strany na stranu a až do závěrečného outu nebylo jasné, kdo zvítězí. A znovu to byl český tým, který získal bod jako první, když ve druhé směně odpálil solo homerun Matouš Bubeník. Naneštěstí hned v další směně Němci nejdříve srovnali a následně Simon Bäumer dvoubodovým homerun em poslal svůj celek do vedení 3-1. Daleké odpaly pokračovaly i nadále, protože ve čtvrté směně Češi srovnali po homerunech Martina Mužíka a znovu Matouše Bubeníka. V páté směně ale Bergmann napodobil české hráče a Německo znovu vedlo 4-3.

V šesté směně se Česko znovu dostalo napřed, když stáhlo dva doběhy po odpalech Michala Šindelky a Marka Krejčiříka. Jenže i na to našel soupeř odpověď. V osmé směně nejdříve vyrovnal po odpalu Erica Brenka a Češi na to zareagovali střídáním nadhozu. Na kopec šel Jake Rabinowitz, který zdědil dva běžce na metách. Bohužel zkušený nadhazovač udělal chybu při pokusu o pickoff na první metě, čehož Němci využili a doběhli pro šestý bod. V deváté směně pak Simon Bäumer napodobil Matouše Bubeníka a svým druhým homerunem v zápase navýšil vedení na 7-5.

Češi ale nesložili zbraně a v dohrávce deváté směny zadělali na obrovské drama. Po dvou rychlých outech přišlo trefení Bena Morgana a mety zdarma pro Tomáše Říčného s Martinem Mužíkem. Najednou tak měli domácí při sílícím dešti obsazené všechny mety. Němci proto vystřídali nadhoz a proti novému muži se postavil na pálku Martin Kalábek. Ten bohužel později zareagoval na nezachycený třetí strike a hostující catcher tak v pohodě zahrál třetí out.

Německo tak zvítězilo 7-5 a vyhrálo tuto přátelskou sérii. Čeští trenéři tak měli možnost vidět mnoho hráčů v těsných situacích a pomalu můžou přemýšlet nad nominací pro podzimní asijské turné.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..