ČeskoMB

Německo vyrovnalo sérii s Českem

V sobotním utkání German Series mezi národními týmy Česka a Německa se povedlo našemu západnímu sousedovi zvítězit 5-2 a před nědělním utkáním je série vyrovnaná 1-1.

Stejně jako v pátek v Třebíči, tak i v sobotu na Eagles Parku dostal příležitost jako startér českého celku domácí hráč. Na kopci tak azčínal Tomáš Duffek, který dal spoluhráčům 3.1 směny s jedním umožněným doběhem. Ten znamenal ve čtvrté směně srovnání po solo homerunu Lou Helmiga. Ve druhé směně totiž stáhl první doběh utkání Marek Krejčiřík.

V šesté směně šli Němci poprvé v sérii do vedení zásluhou RBI singlu Lucu Rammelmanna, ale hned z následujícího útoku se povedlo Česku vyrovnat. A byl to znovu Krejčiřík, který podruhé stáhl pro bod Matouše Bubeníka.

Soupeř ale, stejně jako v pátek, ukázal lepší závěr. V dohrávce osmé směny Němci využili také jediné chyby Česka v utkání a třemi doběhy si vytvořili rozhodující náskok. Svěřenci Pavla Chadima pak v deváté směně ještě dokázali dostat na mety dva běžce, ale žádný doběh již nepřidali.

O vítězi této přátelské série tak rozhodne nedělní odpolední duel na Tempu, který začíná již ve 13:00.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..