MBOstatní

ČBA povolila používání pálek BBCOR od roku 2025

K velmi zajímavé změně v juniorských soutěžích dojde od nadcházející sezóny. Čeští mladíci totiž nově budou moct používat kompozitové pálky BBCOR. Asociace tuto informaci uvedla na svém webu.

BBCOR pálky můžou fanoušci znát ze zápasů zámořských univerzitních lig, v nichž působí také čeští baseballisté. Od nich také autoři návrhu Ondřej Rypar a Filip Procházka čerpali určitou zpětnou vazbu.

„Teoreticky bychom měli vidět víc odpalů. Co máme informace od kluků, kteří je v Americe používali, tak je tam díky těmto pálkám více tvrdších odpalů. Díky tomu se také zdokonalují i vnitřní polaři. Dnes když hrají mladší kluci v soutěži, tak v podstatě nepřepálí vnitřní pole a nijak ho nezatíží,“ řekl pro baseball.cz Ondřej Rypar.

Již v letošní sezóně mohli hráči do šestnácti let hrající v juniorské lize používat tyto pálky, ale nově bude tato možnost otevřena pro všechny hráče. To je dobrá zpráva pro hráče, kteří chtějí posunout svou kariéru o krok dál a hrát v zámoří. Nemuseli by si totiž zvykat na nový druh pálky.

BBCOR pálky můžete zakoupit také na webu našeho partnera BASEBALL-SHOP.online. Ten má v době psaní článku na výběr z 63 položek různých BBCOR pálek.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..