ČeskoMB

Česko se posunulo v žebříčku WBSC o jednu pozici

V úterý vydala Světová baseballová a softballová konfederace WBSC nový žebříček baseballových zemí. Ten nabízí příjemný pohled pro českého fnaouška, protože Česko postoupilo již na 14. příčku.

Důvodem postupu Česka je zejména propad Austrálie, která v době pandemie nemoci Covid-19 nemohla hrát mezinárodní zápasy a turnaje. Díky tomu je její bodové konto výrazně chudší a “protinožci” se propadli o 4. místa na aktuálně 15. pozici. Také letos zatím Australané nezískali žádný bod a aktuálně ztrácí na Česko 342 bodů. Každopádně na podzim se může Austrálie těšit na pořádnou dávku bodů z turnaje Premier 12.

Česko se tak posunulo na 14. pozici násludujíc Itálii. Bohužel ztráta na Italy se oproti minulému žebříčku o něco prohloubila, protože Česku chybí body za neúčast na MS U18 a také horší umístnění na juniorském evropském šampionátu. Navíc WBSC do žebříčku nezapočítala Pražský baseballový týden. Na vysnívanou 12. příčku tak Češi momentálně ztrácí 262 bodů.

Na prvním místě jsou nadále Japonci, kteří již mají výrazný náskok před druhým Mexikem. Na třetí místo poskočil Tchaj-wan, který předstihl USA.

Z evropských týmů je nejvýše Nizozemsko, které stále okupuje 7. místo. Následuje Itálie (13.), Česko (14.) a Německo (16.).

Radost z nového žebřičku můžou mít také na Slovensko. Tamní baseball poskočil o dvě příčky na aktuální 41. příčku.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..