ČeskoMB

Draci vyhráli i třetí zápas Czech Series a jsou blízko dalšímu titulu

Po dvou výhrách měli ve finálové sérii baseballisté Draků možnost přidat třetí bod na domácím hřišti. Naopak Hroši již potřebovali zvítězit, jinak by jejich šance na zisk titulu klesly na minimum.

Hroši postavili na kopec slovenského reprezentanta Martina Gieciho a ten na ní nevydržel ani dvě směny. V první směně domácí proti němu stáhli pouze jeden bod, ale ve druhé se Draci rozpálili. Vše odstartoval solo homerun Martina Červinky, aby pak Draci stáhli celkem 6 bodů. Tři z nich již šly na vrub Ivana Guzmana Zavaly, jenž nahradil Gieciho.

To Jan Vašourek si vedl mnohem lépe a v pěti směnách umožnil pouze dva body po homerunu Martina Červenky.

Jenže Draci nepolevovali ani na pálce a postupně zvýšili skóre až na 10-2, když desátý doběh zařídil v šesté směně solo homerunem Milan Prokop.

Po odchodu Vašourka z kopce šel házet mladý Vojtěch Ventruba. Ten první dvě směny udržel nulu, ale v osmé směně již dokázali Hroši snížit po odpalu Petra Čecha. Vzápětí ale ze situace s dvěma běžci vybruslila obrana Draků zahranou double play. Ještě lepší zákroky předvedli v deváté směně Šimon Klacl s Jakubem Hajtmarem, kteří nedovolili pálkařům soupeře dostat se na metu a Draci tak mohli slavit třetí výhru v sérii.

Úřadující mistři tak jsou velmi blízko zisku dalšího titulu. Naopak pro Hrochy je situace velmi složitá, protože v českém playoff zatím nikdo v historii neotočil sérii z 0-3. Čtvrtý zápas ale hostí na svém hřišti nadcházející sobotu.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..